Region

OTKRIVENO KAKO JE DJEČAK-UBICA (13) UZEO ORUŽJE IZ SEFA! Jedan broj je bio dovoljan za 2 PIŠTOLJA i nezapamćeni masakr

Autor Aleksandar Blagić

Dječak-ubica (13) koji je osumnjičen za ubistvo deset osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je iz samo dva okreta kolutića na sefu uspio da uzme pištolje njegovog oca.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Espreso/Tamara Trajković

Učenik (13) Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, koji je osumnjičen da je ubio deset osoba u toj školi na Vračaru, očevo oružje uspio je da uzme iz dva okretanja kolutića na sefu! Kako "Kurir" otkriva, otac dječaka koji je u pritvoru upravo zbog toga što nije adekvatno čuvao oružje, imao je šifru sefa ali je praktično ostavio dostupnom svakom ko je htio da ga otvori.

"Otac je očigledno preduzeo minimalne mere zaštite, praktično nije preduzeo nikakve mjere zaštite, što je potvrdilo i svjedočenje njegovog sina. Dječak ubica sa nevjerovatnom lakoćom uspio da dođe do dva pištolja kojima je istog jutra u 8.40 počinio masakr jer je šifra sefa u kom je njegov otac čuvao oružje imala tri broja. Međutim, prva dva bila su ostavljena baš onako kako otvaraju sef, dok je samo treća bila pomjerena. Naime, broj za otvaranje bio je 687, a otac je na kotaču ostavio broj 684. Prva dva broja dječak nije ni zavrtio, zavrtio je samo treći niz brojeva i iz drugog pokušaja sef se otvorio", kaže izvor.

Kako navodi, dječak je sam priznao da je otvorio plakar u hodniku u kom je stajao sef, samo zavrtio treći broj i da se sef otvorio.

"Još uvijek je otvoreno pitanje da li je dječak možda znao punu šifru, nagađanja da je sam “provalio” tako što je vratio kamere koje pokrivaju taj dio stana pale su u vodu, jer kamere ne zumiraju toliko da bi preko njih mogao da vidi šifru. Dakle, ili mu je otac ranije već dao, ili je jednostavno samo postupak oca da ostavi praktično punu šifru na sefu i neobezbijedi ga adekvatno dovela do toga da dječak bez ikakvih problema dođe do oružja", otkriva izvor.

Da podsjetimo, u utorak je saslušan i vidio se sa majkom prije početka saslušanja. Nisu se vidjeli dva i po mjeseca, a kako otkrivaju izvori, bio je hladan prilikom susreta sa njom.