Region

OBJAVILA UŽASAN VIDEO NA TIKTOKU NAKON MASAKRA U "RIBNIKARU"! Djevojčica provela 2 mjeseca u pritvoru

Autor Ivana Vlajković

Djevojčica, koja je nakon masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" objavila snimak na Tik Toku, puštena je kući.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Djevojčica (14) iz Futoga koja je u pritvoru provela dva mjeseca zbog širenja panike nakon masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" puštena je kući uz zabranu napuštanja stana i elektronski nadzor.

Maloljetnica je pritvorena 14. maja, a zadržana je zbog rizika da će ponoviti djelo ili pobjeći iz zemlje. Sledeći glavni pretres u njenom slučaju zakazan je za 15. avgust. Iz Višeg suda u Novom Sadu navode da se maloljetnica tereti da je 11. maja na školskom času iznijela tvrdnje koje su izazvale paniku, a potom na TikToku objavila uznemirujuć sadržaj aludirajući na događaje u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, a da je narednog dana kod nje pronađena municija za vatreno oružje, odnosno metak.

Na osnovu ovog, ona se tereti za izazivanje panike i nereda, kao i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. Iz suda objašnjavaju da je maloljetnoj određen i produžavan pritvor zbog rizika od bjekstva, budući da je "nakon predmetnih događaja 11.5. pobjegla od kuće i blokirala sve pozive na mobilnom telefonu" i krila se na ulici. Dodaju da je i ranije bilo intervencija policije jer je majka prijavljivala da je djevojčica bježala od kuće.

Takođe, dodaju da je na osnovu izvještaja sudskih vještaka i Centra za socijalni rad, utvrđeno da postoji rizik da ponovi krivična djela. Iz suda naglašavaju da nisu tačni navodi da majka nije bila prisutna na saslušanju maloljetnice. "Majka je bila prisutna na svakom saslušanju u sudu, kao i predstavnik Centra za socijalni rad", ističu.

Inače, advokat tinejdžerke, Rastko Ružičić, je ranije negirao navode da je njegova klijentkinja blokirala sve pozive na telefonu i istakao da to tek treba da bude predmet dokazivanja. On je takođe rekao da je maloljetnica bila saslušavana tokom cijele noći i da je bila u lošem psihofizičkom stanju.

U Novom Sadu je u pritvoru posle masovnog ubistva bilo osmoro maloljetnika, uglavnom zbog objava na društvenim mrežama, a neki od njih još uvijek su pritvoreni.

BONUS VIDEO: