Region

"ŽELJA ZA BUDUĆNOST MI JE DA PUTUJEM PO SVIJETU!" Šok izjava dječaka ubice iz Ribnikara - hoće da kupi kamp prikolicu?!

Autor Jana Desovski

Dječak ubica iz Ribnikara je navodno izjavio da želi da kupi kamp prikolicu i da putuje po svijetu.

Izvor: Espreso/Tamara Trajković/privatna arhiva

"Želja za budućnost mi je da kupim kamp prikolicu i putujem po svijetu", ovo je izjavio dječak (13) u danima posle zločina koji je izvšio prije tačno dva mjeseca u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je naoružan upao u školu i ubio drugare i čuvara obezbjeđenja, dok je nekoliko ranio.

Sama pomisao da osumnjičeni dječak dok boravi u psihijatrijskoj ustanovi koju čuva policija, nakon počinjenog masovnog zločina razmišlja o svojoj budućnosti, dok je svojim vršnjacima istu tu svijetlu i perspektivnu budućnost ugasio prije tačno dva mjeseca je neshvatljiva.

Hladnokrvan 

"Dječak je za ova dva mjeseca navodno, samo dva puta stručnjacima u psihijatrijskoj ustanovi rekao 'da mu je žao što je počinio zločin'. Osumnjičeni maloljetni ubica nijednog trenutka nije pokazao kajanje, niti empatiju za masakr koji je počinio iz očevog pištolja", kaže Kurirov izvor i dodaje:

"Samo je u dva navrata izrekao da osjeća pokajanje jer je ubio čuvara škole D. V. sa kojim je bio u dobrim odnosima. Da bi nakon nekog vremena pitao i za zdravlje svog najboljeg prijatelja kog je teško ranio u pucnjavi, gdje je naveo "da mu je žao što ga je pogodio i da nije htio njega da ga upuca". Teško povrijeđeni dječak, podsjetimo, nalazi se na liječenju u Čikagu.

BONUS VIDEO: