Region

PRODUŽEN PRITVOR OCU DJEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA! Oglasio se Viši sud, ostaje iza rešetaka još 30 dana

Autor Uroš Matejić

Pritvor je prema okrivljenom produžen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

Dečak koji je pucao u školi na vračaru
Izvor: Espreso/Tamara Trajković/privatna arhiva

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je donio rješenje kojim je ocu dječaka ubice iz OŠ "Vladislav Ribnikar" produžio pritvor, a koji mu po tom rješenju može trajati najduže 30 dana.

"Pritvor je prema okrivljenom produžen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka", saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenom se, kako se dodaje, na teret se stavlja izvršenje krivičnog djela teško djelo protiv opšte sigurnosti. "Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja", navedeno je iz Višeg suda u Beogradu.

Otac trinaestogodišnjeg dječaka koji je 3. maja u osnovnoj školi ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbjeđenja, uhapšen je istog dana kada se zločin dogodio i od tada je u pritvoru.