Region

OGLASIO SE MUP SRBIJE O MAJCI DJEČAKA UBICE IZ RIIBNIKARA: Zašto je htjela da napusti zemlju

Autor Ivana Lazić

Majka dječaka koji je ubio devet svojih vršnjaka i pripadnika objezbeđenja juče je zaustavljena i vraćena na prelazu Prohor Pčinjski.

Izvor: Espreso/Tamara Trajković/privatna arhiva

Majka dječaka (13) koji je odgovoran za masakr u OŠ "Vladislav Rubnikar" u Beogradu, juče pokušala da pređe granicu preko prelaza prelaza Prohor Pčinjski, ali je, kako saznaje Kurir, odmah zaustavljena i vraćena nazad nakon čega je sa njom obavljen razgovor.

"Majka dječaka i njena ćerka vraćene su sa graničnog prelaza jer je u toku istraga protiv majke,a privremeno im je blokirana sva imovina. Takođe, sa njom je nakon zaustavljanja na granici obavljen i razgovor" rečeno je za Kurir iz MUP Srbije.

Iako je majka obavijestila Centar za socijalni rad, policija nije obaviještena o njenom odlasku iz zemlje i zato je vraćena sa graničnog prelaza. MUP zatražiće i joj se ipak izrekne mjera zabrane napuštanja terotirije Srbije ili grada Beograda.

Majka nema izrečenu zabranu napuštanja zemlje prebivališta, ali je protiv nje u toku istraga i ona u svakom trenutku mora biti dostupna istražnim organima. Porodica dječaka ubice inače je tužena i od strane roditelja čije je devetovo djece pobijeno u masakru.

Otac dječaka se od nemilog događaja nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično djelo protiv opšte sigurnosti jer je, kako se sumnja, obučavao u streljani maloljetnog sina da puca i nije adekvatno obezbijedio sef u kom je držao pištolje, za koje ima dozvolu.