Region

VELIKA TRAGEDIJA U BOSNI! JOŠ JEDNA MLADA DOKTORKA IZGUBILA ŽIVOT: Pijani vozač pregazio nju i njene drugarice

Autor Sara Gajić

Dvije mlade doktorice su izgubile život nakon što ih je pijani vozač pregazio.

Izvor: MONDO, Vesna Kerkez

Mlada doktorka je teško povređena u saobraćajnoj nesreći u Sarajevu 26. maja, u kojoj joj je nesavjesni vozač na licu mjesta ubio drugaricu, preminula je u sarajevskom Kliničkom centru. "Njen prerani i tragični odlazak veliki je gubitak za Dom zdravlja Zenica i za naše pacijente", saopšteno je iz Doma zdravlja Zenica gde je Alma Suljić (26) zaposlena kao lekar na odeljenju pedijatrije.

Ona je zadobila povrede opasne po život kada je nju, njenu prijateljicu Azru Spahić (25) i još jednu djevojku velikom brzinom pregazio mladić koji je kasnije identifikovan kao Armin Berberović. Spahić, je takođe doktorka koji radi u jednom od sarajevskih domova zdravlja, preminula je momentalno.

Udes se dogodio u centru grada, a uviđajem je utvrđeno da je Berberović vozio velikom brzinom i pritom izgubio kontrolu nad vozilom i skrenuo na trotoar na kojem su se u tom trenutku nalazile tri djevojke. Berberović je uhapšen i sada se nalazi u pritvoru čekajući optužnicu i suđenje, a u izjavi policiji priznao je krivicu za nesreću.

Događaj je izazvao masovne proteste u Sarajevu na kojima su građani tražili dodatne sigurnosne mjere kako bi se sprečila prebrza i kaskaderska trka. Saobraćajna policija u Sarajevu od tada pojačano nadzire saobraćajnice na gradskom području, posebno brzinu kretanja vozila.

Detalji nesreće

Nesreća se dogodila u petak, 26. maja. godine u 23:30 u Ulici Maršala Tita, a vozač Berberović imao je 0,41 promila alkohola u krvi i vozio je brže od dozvoljene kada je udario tri djevojke. Nakon što je naletio na djevojke, nije odmah stao, već je udario u saobraćajni znak, a zatim u zid.