Region

NASTAVNIK DIRAO UČENICE U ŠKOLI, PA IM SLAO NEPRIMJERENE PORUKE?! Imaju dokaze, a on priznao sve osim fizičkog kontakta

Autor Uroš Matejić

Učenice iz Slavonskog Broda kažu da ih je nastavnik dirao i slao im neprimjerene poruke. Navodno je priznao dio optužbi.

Izvor: Youtube/SBTV - Slavonskobrodska televizija

Nekoliko učenica osmog razreda OŠ "Bogoslav Šulek" u Slavonskom Brodu prijavilo je nastavnika, tvrdeći da im je slao neprimjerene poruke. Optužili su ga i za neprimjeren fizički kontakt. Za to, tvrde, imaju i dokaze, piše lokalni Plusportal. Roditelji su novinarima tog portala rekli da je razredna tog odjeljenja brzo reagovala i po protokolu obavijestila stručnu službu škole i direktora, a uključila se i policija.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao lokalni portal, nastavnik je priznao sve osim fizičkog kontakta sa učenicima. Policija ga je navodno privela. Kako je riječ o maloljetnicima, policija nije mogla mnogo da kaže o navodnim događajima. "Možemo samo da potvrdimo da smo dobili prijavu iz škole. Uviđaj je u toku, pa ćemo tek posle toga znati više o čemu se radi u konkretnom slučaju".

"Riječ je, između ostalog, o maloljetnicima, tako da ionako ne možemo da ulazimo u detalje", rekao je za PlusPortal policijski službenik za odnose sa javnošću, Tomislav Kovačević. Osumnjičeni nastavnik predaje u još jednoj osnovnoj školi u gradu, piše Plusportal, ali za sada nema sličnih prijava protiv njega.