Region

ČUO SAM JEZIVU ŠKRIPU GUMA, PA VIDIO DJEVOJČICE KAKO LETE: Očevidac o strašnoj nezgodoj na Konjarniku

Autor Katarina Saičić

Dvije tinejdžerke povrijeđene su kada ih je u ponedeljak uveče pokosio automobil "lančija".

Izvor: Kurir

D.M. (41), vozač "lančije", sinoć je oko 21 sat na Konjarniku na pješačkom prelazu udario dvije tinejdžerke M. A. (16) i M.R. (16) koje su ga prelazile uprkos crvenom svjetlu za pješake. Prema rjiečima očevidaca sa mjesta nesreće, prvo se čula zastrašujuća škripa guma usled naglog kočenja.

"Prvo se čula jaka škripa guma. Čini mi se da je vozio brzo. Onda se čuo udarac i vidio sam dvjie djevojčice kako su odletjele gore i pale na kolovoz. Jedna je djelovala lakše povrijeđena, a druga je ležala nepomično, u nesvijesti. Vozač je izašao iz kola i uhvatio se za glavu. Bilo je baš strašno", kaže jedan očevidac.

Vozač nije bio pod dejstvom alkohola, ali je vozio nešto brže od dozvoljene brzine. Istragu vodi nadležno tužilaštvo koje je od policije zatražilo da im dostave sve potrebne informacije. U sklopu istrage, vozilo "lančija" je upućeno na vanredni tehnički pregled.

Hitna pomoć je saopštila da je jedna povrijeđena djevojka primljena na odjeljenje reanimacije Urgentnog centra, a druga je poslata na odeljenje Neurohirurgije.