Region

DRAMA NA KOSOVU: Kosovski specijalci pretukli srpsku djecu - brata (15) i sestru (17) u Žitkovcu

Autor Katarina Saičić

Pripadnici specijalnih snaga kosovske policije pretukli su večeras u Žitkovcu dvoje maloljetnih Srba, brata i sestru, dok su vozila kvad.

Izvor: YouTube/Screenshot/Kosovo Online

Kosovski specijalci pretukli su večeras dvoje djece, brata i sestru, od 17 i 15 godina u Žitkovcu. Povrijeđeni su trenutno u KBC Mitrovica.

O napadu se oglasila i Srpska lista:

"Brutalnost Kurtijevih parapolicajaca na sjeveru se nastavlja. Ponovo su na meti srpska djeca na Kosovu i Metohiji, maloljetni K.R. i D.R., brat i sestra brutalno su večeras pretučeni u selu Žitkovac, opština Zvečan dok su vozila kvad. Bez ikakvog razloga, ovi kriminalci u uniformama nasrnuli su na djevojčicu i dječaka srpske nacionalnosti i pretukli ih nanevši im telesne povrede, koje su zahtijevale medicinski tretman u KBC Kosovska Mitrovica", stoji u saopštenju.

Dalje se navodi da "antisrpski režim Aljbina Kurtija čini sve da protjera srpski narod, a međunarodna zajednica sa druge strane ne čini ništa da Kurtija i njegove poslušnike koji maltretiraju čak i srpsku djecu pozovu na odgovornost."

"Pozivamo sve građane da brinu o svojoj i bezbjednosti svoje djece, jer je očigledno da međunarodne snage koje su zadužene za bezbjednost nisu u stanju da osiguraju mir za srpsku djecu i Srbe na ovim prostorima, niti žele da preventivno djeluju i rasporede snage na terenu kako bi spriječili Kurtijeve parapolicajce da biju srpsku nejač", navodi se u saopštenju Srpske liste.