Region

OBRT! SUPRUGA HIRURGA SA VMA TRAŽI DA GA PUSTE NA SLOBODU! Krvnički je pretukao, sad zbog ovoga promijenila odluku

Autor Ivana Lazić

Supruga hirurga sa VMA tražila je da njenog supruga puste na slobodu.

Izvor: Instagram/screenshot/lazinota

Supruga hirurga sa VMA, protiv kojeg je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, krajem maja podiglo optužnicu zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici i nedozvoljeno posjedovanje oružja, uputila je molbu nadležnima da mu omoguće izlazak iz pritvora i odbranu sa slobode.

Ovu vijest potvrdio je i advokat Đorđe Kalanj, branilac optuženog doktora, koji pojašnjava:

"Supruga mog klijenta je samoinicijativno odlučila, a zatim preko svog punomoćnika, advokata Vladimira Pavlovića, nadležnom sudu podnijela podnesak, odnosno molbu da se njenom suprugu ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode ili da bude u kućnom pritvoru", kaže Kalanj.

Pokazala je visok nivo razumijevanja za cjelokupnu situaciju, prije svega zbog djece. Na ovakvu odluku se odlučila kako njihovo troje maloljetne djece ne bi patilo i kako bi imala mogućnost češćeg viđanja sa ocem, koji im mnogo fali kao figura i veoma im nedostaje. Tim prije jer ga nisu vidjeli 140 dana. O ovom zahtjevu oštećene u narednih nedelju dana treba da odluči Treći osnovni sud u Beogradu.

Supružnici su se prije ove Ivanine odluke, već ranije, preko svojih punomoćnika, djelimično dogovorili oko uređenja njihovih odnosa, pogotovu prema zajedničkoj djeci. Riječ je o zajedničkom dogovoru oko povjeravanja, odnosno starateljstva nad njima, načina viđanja sa djecom, visini alimentacije i drugih pitanja.

Tužilaštvo je nakon podizanja optužnice, predložilo sudu da se hirurgu zbog izvršenja navedenih krivičnih djela izrekne kazna shodno zakonu, uz istovremeni predlog da mu se produži pritvor u kojem je od februara.