Region

PRVI SNIMAK HAPŠENJA MALOLJETNOG UČENIKA KOJI JE UPUCAO NASTAVNIKA U LUKAVCU: Napadača u crnoj majici odvode policajci!

Autor Katarina Saičić

Video hapšenja maloljetnika koji je upucao nastavnika i ranio još nekoliko ljudi u školi u Lukavcu pojavio se na društvenim mrežama.

Izvor: Youtube/printscreen/CH

Na snimku se vidi kako dvojica policajaca odvode učenika G. M. (2008) u pravcu jednog bijelog policijskog kombija. Napadač je bio obučen u crnu majicu i crne pantalone i išao je pognut sa lisicama na rukama. 

Glava mu nije bila prekrivena, ali je snimljen iz profila pa mu se ne vidi jasno lice. Tinejdžer je priveden pred očima šokiranih građana koji su zgranuto posmatrali hapšenje. 

Hapšenje maloletnika u Lukavcu
Izvor: Youtube/CH

On je, podsjetimo, pištoljem upucao nastavnika Nedima Osmanovića u vrat i teško ga ranio. Povređeni je prevezen u bolnicu u Tuzli i tamo mu je u toku operacija. On je sin poznatog političara Ismeta Osmanovića i bratanac potpredsednika SDA Fadila Osmanovića, visokog funkcionera te stranke Podsjećamo, djeca nisu povrijeđena, a pucnjava se dogodila jutros oko osam sati.

Kako saznaje Crna hronika, učenik je posle izbacivanja iz škole upućivao priijetnje i govorio kako će se osvetiti. Njega nadležni u Lukavcu nisu ozbiljno shvatili i pustili su ga da uradi ono što je danas uradio.
Kako saznajemo, on je iz škole izbačen prije mjesec dana i svo to vrijeme pravio je plan osvete.