Region

OPET SIRENE U SJEVERNOJ MITROVICI: Kosovski specijalci uhapsili još jednog Srbina, izvukli ga na silu kroz prozor!

Autor Katarina Saičić

Kako Kosovo onlajn saznaje, pripadnici specijalne jedinice kosovske policije uhapsili su danas još jednog Srbina, nakon čega su se oglasile sirene.

Izvor: YouTube/Printscreen/Kosovo Online

Naoružani specijalci su muškarca na silu izvukli kroz prozor, kako se vidi na snimcima. Ne zna se još o kome je riječ niti šta je povod za hapšenje. Nad gradom trenutno kruže helikopteri i dronovi, dok je primetno veće prisustvo policije i oklopnih vozila specijalaca u Bošnjačkoj mahali.

Na ulicama Sjeverne Mitrovice u ovom trenutku okupilo se nekoliko stotina građana i njihov broj raste iz minuta u minut. U Sjevernoj Mitrovici su se oko podneva oglasile sirene.

Hapšenje Srbina na Kosovu
Izvor: YouTube/Kosovo Online

Ljudi su uznemireni i pokušavaju da saznaju šta se tačno dešava i gdje je izlaz iz situacije i spirale nasilja u kojoj se već mjesecima nalaze. 

Napeto je i u Zvečanu, gdje su se danas neposredno pred akciju specijalaca kosovske policije u Sjevernoj Mitrovici, održali protesti zbog hapšenja Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, koji su privedeni prije 16 dana. Okupljeni građani zahtjevali su njihovo puštanje na slobodu. Prisutnima se obratio Predrag Miljković, advokat uhapšenih Srba. 

"Molim vas da im odavde pošaljemo podršku. Dušan ima samo sestru Selmu i molim vas da pokažemo da smo i mi uz Dušana svi zajedno", kazao je advokat.

Podsjetimo, nasilje na Severu Kosova, u Zvečanu, eskaliralo je krajem maja kada je 50 Srba povrijeđeno u sukobima sa pripadnicima KFOR-a ispred Opštine Zvečan.