Region

KO OVO MOŽE DA PLATI? RAČUN IZ HRVATSKE ŠOKIRAO REGION! Turista šokiran cenama kafe sa mlekom i ćevapima

Autor Aleksandar Blagić

Jedan račun sa hrvatskog primorja šokirao je region. Cena kafe sa mlekom u dinarima iznosi 540, dok su ćevapi sa nogu čak 950 dinara.

Izvor: Reddit/Youtube/screenshot/Stuberi/Ispovesti/screenshot

Cene usluga i proizvoda nastavljaju da rastu u svetu, a s obzirom da počinje sezona letnjeg odmora, to znači da kreće i "sezona" cenovnika na primorjima u regionu. Jedan takav slučaj stiže nam iz Trogira u Hrvatskoj, piše "Slobodna Dalmacija".

Turisti su u ovom gradu ostali šokirani zbog cene ćevapa. Takođe, iz kampa Seget Vranjica, mesta nadomak Trogira, stigao je račun kafe sa mlekom koju je gost platio 4,50 evra. U kunama to iznosi 33,91 kunu. Nije poznato da li se radi o velikoj ili maloj kafi, odnosno velikom ili malom makijatu sa toplim ili hladnim mlekom.

Iz istog mesta stigao je račun o ceni ćevapa sa nogu. Čovek je hteo da se počasti ćepavima kod trogirske pijace. Kako on tvrdi, srednji ćevapi koštaju 6,5 evra, što je 48,97 kuna, a pomfrit 4 evra, odnosno 30,14 kuna. Taj obrok bez pića ga je koštao 10,5 evra, odnosno 79,11 kuna.

I to je bez bakšiša za konobara. Mala porcija je 5,5 evra, dok za 10 ćevapa treba platiti 8 evra, odnosno oko 950 dinara. Račun nije slikao, ali je uporedio cene sa prošlom godinom. Prema njegovoj računici, cena je porasla za otprilike 40 odsto za ćevape i 50 odsto za pomfrit.