Region

UŽIVO BRAĆO, I NAS BOLE VAŠE RANE! PREDSJEDNIČE VUČIĆU, ČUVAJ GRAČANICU

Autor mirela ljumi Izvor Kurir

Veliki miran skup podrške Srbima sa sjevera KiM iz Gračanice

Sedmi dan krize na severu Kosova i Metohije kada su specijalci policije zauzeli objekte lokalnih samouprava. Kako bi se smirila situacija Evropska unija i SAD od Prištine traže održavanje novih izbora, učešće Srba na njima i formiranje Zajednice srpskih opština.

12.30 - Ogroman skup podrške Srbima sa sjevera KiM iz Gračanice

Izvor: Kurir

  Okupljeni nose parole na kojima piše: "Gračanica je uz braću i sestre sa severa", "Srce Gračanice kuca za Srbe sa sjevera", "Braćo, i nas bole vaše rane", "Sloboda za Radoša i Dušana", "Predsjedniče Vučiću, čuvaj našu Gračanicu".

Izvor: Kurir

11.45 - Radnici Doma zdravlja iz Donje Gušterice uz srpski narod

Radnici Doma zdravlja iz Donje Gušterice danas su krenuli pješice ka Gačanici gde će u 12 časova btii održan miran skup podrške Srbima sa sjevera KiM.

Direktor Doma zdravlja Saša Mladenović, koji je u grupi od dvadesetak radnika koji su krenuli ka Gračanici, ističe da im nije teško da prepješače 12 kilometara, kako bi iskazali svoju podršku.

Izvor: Kurir/PRINTSCREEN/KOSOVO ONLINE

  "Nama nije teško da pješačimo, dok se naša braća i sestre bore za svoja prava na sjeveru, dok gutaju suzavac. Želimo da na ovaj način iskažemo i pružimo podršku im podršku, da znaju da nisu sami", kazao je Mladenović.

Izvor: Kurir/PRINTSCREEN/KOSOVO ONLINE

11.25 - Uhapšeni Srbi nisu učestvovali u neredima

Video i foto materijal koji je ekipa Kim radija snimila u ponedeljak, 29. maja, u popodnevnim satima neposredno prije izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona Kfora prije incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno - privedeni, objavio je Radio Kim na svom portalu.