Region

SNIMAO LAJV NA VRHU KULE U KRUŠEVCU, PA NIJE MOGAO DA SIĐE! Prenosio na mrežama i snimak spašavanja, evo zašto se popeo!

Autor Jana Desovski

Drama u Kruševcu je trajala više od dva sata, kada se mladić popeo na kulu kako bi se snimao, a posle nije mogao da siđe.

Izvor: 192_rs/instagram

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice i policije u Kruševcu koje su na terenu bezbjedno su spustili B.T. (46) koji se popeo na Donžon kulu. B.T. je preko društvenih mreža prenosio uživo snimak spašavanja.

Kako se nezvanično saznaje, a sudeći prema snimcima koje je B.T. objavio ranije, u pitanju je izazov koji je muškarac uradio željeći da se dokaže svom prijatelju i dokaže mu da je moguće popeti se na kulu. Podignut je dron sa strunom, kako bi povukao kanap, ali muškarac je u početku odbijao pomoć, međutim spasioci su uspjeli da ga nagovore da sarađuje i dodali mu zaštitnu opremu.

Drama je trajala više od dva sata. U porti crkve Lazarica i u arheološki park Lazarev grad je više desetina radoznalih posmatrača. Evakuaciju je otežalo i stanje kule, kamenje je sklono krunjenju. Najmanje dva veća kamena su pala na zemlju.