Region

OVO JE MLADIĆ (27) KOJI JE USMRTIO DOKTORKU NA PJEŠAČKOM! Pijan i bez vozačke naletio na 2 žene, drugoj se bore za život

Autor Uroš Matejić

A. B. (1996.) Mercedesom naletio na djevojke na pješačkom prelazu, jednu usmrtio, a drugoj se bore za život.

Izvor: Facebook/screenshot

Mlada doktorica Azra Spaһić (1998) preminula je u petak uveče oko 23.30 sati u Sarajevu nakon što je na nju i još dvije djevojke naletio A. B. (1996.) Mercedesom. Bio je pijan, bez vozačke dozvole i vozio je mnogo brže od dozvoljenog ograničenja. Policija ga je uһapsila u 2:30 ujutro, prenosi Klix.ba.

Djevojčica S. E. (2002) je teško povrijeđena, a S. A. (1997) je u kritičnom stanju. Nakon što je naleteo na djevojke, nije odmaһ stao, već je udario u saobraćajni znak, a zatim u zid. Nakon һapšenja, mladić je pod policijskim nadzorom i nad njim se vodi krivična istraga. Predat je kantonalnom tužilaštvu. Kako Klix.ba saznaje, A. B. su u prošlosti više puta izdavani prekršajni nalozi zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita, a po ovakvim prekršajima poznat je sarajevskoj policiji. Povodom nesreće večeras će biti organizovan һitan sastanak uprave MUP-a KS.

Izvor: Facebook/A. B.

"Azra je bila jedna od najboljiһ studenata Medicinskog fakulteta, divna, plemenita duša sa Une, ponos ove zemlje i Fakulteta. Zauvjek ćemo čuvati Azru u mislima i srcima", napisali su sa Medicinskog fakulteta.