Region

MUŠKARAC PRIJETIO DA ĆE UBITI ŽENU I SINA ZBOG IMOVINE! Drama u Smederevu - Policajci ga stavili u pritvor

Autor Sara Gajić

Muškarac je zaprijetio smrću svojoj porodici u Smederevu.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Muškarac (67) iz Smedereva uhapšen je zbog sumnje da je svojoj supruzi i sinu u dva navrata uputio ozbiljne prijetnje po život zbog neraščišćenih imovinskih odnosa. Kako navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu M.M. je najprije određeno zadržavanje a potom je, s obzirom da je utvrđeno da su porodični odnosi očigledno ozbiljno poremećeni, kao i s obzirom na više puta upućene prijetnje oštećenima, što sve predstavlja osobite okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu učinio krivično djelo kojim prijeti, predloženo i određivanje pritvora.

"Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici, prema osumnjičenom M.M. (67) određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu učinio krivično djelo kojim prijeti", navodi se u saopštenju.

Prijeti mu kazna zatvora do 3 godine

"Krivično djelo nasilje u porodici čini svako ko primjenom nasilja, prijetnjom da će napasti na život ili tijelo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, tjelesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice. Za osnovni oblik navedenog krivičnog djela zaprijećena je kazna zatvora od 3 mjeseca do tri godine", navode iz ovog tužilaštva.