Region

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O MAJCI DJEČAKA (13) UBICE! Utvrđuju se elementi 2 krivična djela, evo šta će biti sa njom

Autor Aleksandar Blagić

Više javno tužilaštvo u Beogradu se oglasilo o majci dječaka (13) koji je osumnjičen za masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Izvor: Espreso/Tamara Trajković/Youtube/ TV5MONDE

Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzima pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv majke 13-godišnjeg dječaka koji je 3. maja ubio osmoro učenika i radnika obezbjeđenja, a ranio nastavnicu i još šestoro učenika, od kojih je jedna djevojčica u međuvremenu preminula. Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dječakovog oca.

"Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog djela Teška djela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog djela Zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica", navodi se u saopštenju VJT.

Takođe, Više javno tužilaštvo apeluje na medije da ne objavljuju fotografije i imena stradalih u tragediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”. Da podsetimo, majka osumnjičenog dječaka je u četvrtak ispitivana u tužilaštvu, a porodica osumnjičenog dječaka se istog dana prvi put oglasila saopštenjem od masakra koji se dogodio u sredu 3. maja.