Region

DJEČAK (13) UBICA U TOTALNOJ IZOLACIJI! Nema pristup televiziji, telefonu i internetu, a zanima ga samo jedna stvar

Autor Aleksandar Blagić

Dječak (13) koji je osumnjičen za ubistvo deset osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u sredu 3. maja, nalazi se u totalnoj izolaciji.

Izvor: Espreso/Tamara Trajković

Dječak (13) koji je osumnjičen za masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je, prema najnovijim informacijama, u totalnoj izolaciji. On ima specijalan tretman u Klinici za neuropsihologiju za djecu i omladinu. Nema pristup telefonu, laptopu, televiziji, radiju, internetu i novinama

Ovakav tretman ima zbog omogućavanja prostora za psihološku analizu. Ovakva "otuđenost od svijeta" je neophodna zbog sagledavanja odjeka stravičnog zločina u javnosti. On se dosad interesovao samo za to kako je predstavljen u medijima.

Policija obezbeđuje dječaka kako ne bi povrijedio sebe ili druge ljude. Izolovan je skroz i od ostalih pacijenata, a kontakt mu je dozvoljen samo sa medicinskim osobljem.

"Njegovo ponašanje do sada je bilo mirno. Nije pravio incidente u bolnici, ustanovi zatvorenog tipa, u kojoj je trenutno izolovan", navodi obavešteni izvor.

Službeno sa njim razgovaraju samo psiholozi i psihijatri. Oni analiziraju strukture njegove ličnosti i psiholoških osobina. Cilj je da se duboko razumije mentalni sklop dječaka i pronađe motivacija iza njegovih zločinačkih postupaka. Dječaka čeka serija psiholoških testova i procjena, koje uključuju različite metode analize ličnosti, kako bi stručnjaci mogli prodreti duboko u njegov um.