Region

OTROVA ČEKALI SPECIJALCI: Pogledajte kako je opasni hrvatski kriminalac izručen iz Kolumbije RADIO ZA SRPSKOG NARKO BOSA

Autor Anđela Pešić

Manuel Vulić (37) za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica deportovan je iz Kolumbije u Hrvatsku.

Izvor: Kurir/Mup Hrvatske

Vulić, poznat i pod nadimkom Otrov, sproveden je u zatvor u pratnji kriminalističke policije i Antiterorističke jedinice Lučko u večernjim satima u utorak.

Uhapšen je prije desetak dana u Kolumbiji nakon višemjesečne saradnje sa kolumbijskom i američkom policijom nakon čega mu protjeran zbog "ugrožavanja nacionalne sigurnosti" zemlje.

Duge cijevi i specijalci na zagrebačkom aerodromu: Kolumbija izručila bjegunca Hrvatskoj
Izvor: YouTube/Večernji list

Navodno je imao lažna dokumenta te se pretvarao da je međunarodni policajac koji u toj zemlji sprovodi istragu, a kod njega su prema nezvaničnim informacijama pronađeni slovenački dokumenti među kojima je i lažna isprava slovenačke policije.

Hrvatski mediji navode da je Vulić vođa međunarodne organizacije koju čini nekoliko Hrvata, a koja se bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Evropu, ali i ubistvima i švercom oružja.

RADI ZA SRPSKOG ESKOBARA?

Hrvatski mediji podsjetili su da je sredinom aprila podignuta optužnica protiv osmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja najmanje 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrijednosti većoj od 16.4 miliona eura.

Kokain su preuzimali preko luke u Pločama.

Radi se navodno o hrvatskom ogranku mreže "srpskog Eskobara" Darka Šarića koji je uhapšen u Beogradu. Među osmoro osumnjičenih nalazi se i Vulić. Prvoooptuženi je Petar Ćosić za kog se smatra da je bio čovjek od povjerenja balkanskog narko bosa Darka Šarića.