Region

VASPITAČ PEDOFIL IZ ODŽAKA PROŠAO PSIHOLOŠKI TEST ZA ZAPOSLENE! Uznemiravao i dijete svoje koleginice

Autor Ivana Vlajković

Vaspitač iz vrtića u Odžacima koji je uhapšen jer se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljene polne radnje prošao psihološke testove.

Izvor: društvene mreže

Roditelji iz Odžaka i okolnih mjesta čija djeca idu u vrtiće sastali su se danas sa predstavnicima ove opštine povodom toga što je uhapšen I. O. (26), koji se sumnjiči za pedofiliju, radio u jednoj predškolskoj ustanovi. Kako se saznaje, on je bio jedini koji se javio na konkurs za poziciju stručnog saradnika u nastavi.

U septembru prošle godine organizovan je obavezni psihološki test za zaposlene, a koji je osumnjičeni prošao. "Rečeno nam je da niko nije primijetio njegovo čudno ponašanje, te da je u pitanju manijak koji je svoja nedjela vješto prikrivao", pričaju ogorčeni roditelji detalje sa sastanka.

Kako dodaje, uhapšeni mladić uopšte nije vaspitač, već je završio srednju školu, opšte obrazovanje. "Nisu nam precizirali šta je završio, pretpostavljam da je u pitanju naša odžačka gimnazija. Kako pored tolikih vaspitača na birou, pitanje je na koje nismo dobili odgovor", navodi sagovornica.

Među dječacima koji su trpjeli zlostavljanje, navodi sagovornica, nalazilo se i dete vaspitačice koja radi u vrtiću. "Za sada ima oko 15, 16 prijava, a pitanje je koliko će ih još biti. Ovo je mala opština, svi se međusobno znamo. Moje dijete se spasilo samo zato što je bilo starije", kaže majka.

Prema rečima roditelja, nije poznato od kada je tačno I. O. u radnom odnosu, ali je nakon prvobitnog privođenja 4. maja, već sutradan došao u vrtić kako bi potpisao momentalni otkaz. "Nije nam jasno kako je mogao biti pušten u objekat vrtića nakon što se saznalo šta je učinio. Pretpostavljam da će se sve saznati", kaže ova majka.

Kako navodi sagovornica, svi roditelji koji su prisustvovali su tražili ostavku direktorice jer smatraju da je to najmanje što može da učini. "Tražili smo ostavku. Svakog ko je odgovoran. Rečeno nam je da će djeca dobiti psihološku podršku u vrtićima, ali mi hoćemo da znamo šta se tačno desilo i kako je moguće da se takav propust napravi. Republička inspekcija češlja dokumenta, ali i mi ih želimo na uvid", navodi ogorčena meštanka Odžaka.