Region

DJECA MASOVNO PADALA U NESVIJEST NA POMENU STRADALIM ĐACIMA!

Autor Jana Desovski

Djeca su tokom pomena koji je održan povodom masakra u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", masovno padala u nesvijest.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Pomen stradaloj djeci i čuvaru u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu održan je danas u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu. Tokom pomena, intervenisale su ekipe valjevske Hitne pomoći jer je više od dvadesotoro dece, zbog slabosti, kolabiralo i palo u nesvest.

Učenici, prosvetni radnici, roditelji i građani Valjeva, više stotina njih, ispunili su portu i crkveno dvorište na pomenu koji je u najvećem gradskom hramu organizovala eparhija valjevska SPC. Pomen, uz besedu episkopa valjevskog Isihija, trajao je 45 minuta, ali je zbog gužve, vrućine i nedostatka vazduha dosta dece palo u nesvijest.

Kako se saznaje, pet saniteta Hitne pomoći valjevskog Doma zdravlja je intervenisalo u dva navrata, a pomoć je ukazana za više od dvadesetoro dece, odnosnog i srednješkolskog uzrasta, koja su kolabirala. Najveći broj njih je na pomen došao iz škola, tako da je većina njih, koji su u jednom trenutku izgubili svest, izjavila da nije doručkovala i da im je pozlilo zbog slabosti i potrešenosti.

Nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja i u Urgentnom centru bolnice, većina osnovaca i srednjoškolaca je otpuštena kućama.