Region

"LEZITE, SVE ĆU DA VAS POBIJEM!" A ONDA JE KRENUO DA REŠETA: Detalji MASAKRA u Mladenovcu - Ubica osuo RAFALNU PALJBU

Autor Maja Gašić

Ubica naredio žrtvama da legnu na zemlju, pa upotrijebio rafalnu paljbu - ovo su detalji zločina u Mladenovcu.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić

U masakru koji se dogodio sinoć u selima Dubona, Malo Orašje i Šipšin kod Mladenovca, ubijeno je osam ljudi, dok je 14 ranjeno. Osumnjičen za ovaj stravičan zločin je 21-godišnji U.B. koga su policijske snage nakon višečasovne potjere uhapsile u kući prijatelja, u mjestu Grošnica kod Kragujevca. Ubica je nasumice, sa tri lokacije,  pucao na nedužne ljude.

Kako je u obraćanju uživo otkrio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, osumnjičeni mladić je kao motiv ovog monstruoznog zločina naveo "omalovažavanje". Porodica u čijoj kuči se skrivao, takođe je uhapšena.

Sestra ubijenog mladića iz sela malo Orašje, Lazara M. otkrila je da su se mladi uvijek ukupljali u parku, sjedili i pričali i da je ubica tačno znao da su tamo. Prema svjedočenju porodica nastradalih, ubica je naredio djeci koja su bila tu, njih petnaestak, da legnu na zemlju i onda krenuo da ih rešeta rafalom, prenose "Novosti". 

"Lezite, sve ću da vas pobijem!",  rekao je prije krvavog pira ubica navodno ispred spomenika u Malom Orašju gdje je preko 20 mladih slavilo đurđevdanski uranak.

Porodica dječaka (15) koji je ubijen sinoć kaže za "Kurir" da nisu pri sebi.

"15 mu grobova iskopali!" zavapili su baka i deka ubijenog dječaka koji je, kako kažu "bio kao stena, lijep i pun života", ispričali su pred kapijom obučeni u crninu.

"Šta meni vrijedi što su ga uhapsili i da ga peku kad nema mog unuka i ponosa", kaže deka nijem od bola.

Dječak je, kako kažu mještani, juče imao čas vjeronauke i bio je vidno raspoložen.

Prvo je porodica jednog nastradalog krenula da upali svijeću na mjestu tragedije, ali ih policija nije pustila jer uviđaj još nije završen. Tu su još dva automobila nastradalih koji su došli u ovo selo.

Pogledajte prve fotografije sa mjesta zločina.

Pogledajte i video mjesta gdje je ubica započeo svoj krvavi pir.