Region

HILJADE GRAĐANA ODAJE POČAST ŽRTVAMA MASAKRA NA VRAČARU! Pale sveće i polažu cveće na Cvetnom trgu (FOTO/VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Više hiljada građana okupilo se večeras u centru Beograda da oda počast žrtvama nezapamćenog masakra.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost, od petka do nedelje (5., 6. i 7. maj), zbog tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, kada je jutros oko 8.40 sati učenik sedmog razreda iz pištolja usmrtio, prema trenutnim zvaničnim podacima 9 oosba, a više hiljada građana okupilo se večeras u centru Beograda da oda počast žrtvama nezapamćenog masakra.

Ulica Kralja Milana je zatvorena za saobraćaj. Građani ćutke, mirno i dostojanstveno pale sveće i polažu cveće na Cvetnom trgu

u blizini škole. Drugo mesto gde se građani okupljaju je ispred same škole "Vladislav Ribnikar" u kojoj se zločin dogodio.Neki od prisutnih građana su apelovali na ljude iz Gradske čistoće da donesu kofe sa peskom u kojima bi građani mogli bezbedno da pale sveće, kako ne bi došlo do požara. Među građanima se nalazi i dečak koji nosi sliku tragično ubijenog pripadnika obezbeđenja.

Podsetimo, učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" jutros oko 8:40 časova došao je naoružan u školu i otvorio vatru, tom prilikom je usmrtio pripadnika obezbeđenja i osmoro učenika. Šestoro dece i jedna nastavnica ranjeni su i na zbrinjavanju su u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Tagovi