Region

DIJETE U PAKLU! KO JE KRIV? KO JE ODGOVORAN za sudbinu djevojčice (8)! Otac pričao: NEĆE IĆI U ŠKOLU, NE TREBA NAM!

Autor Slavica Milović Izvor Kurir

Osmogodišnja djevojčica koju je otac Uroš Pašalić (38) godinama držao zatočenu u stanu na Mirijevu, od samog početka nije imala nikakvu šansu za normalno djetinjstvo i porodicu.

Prema saznanjima Kurira, dok je djevojčicina majka (45) bila trudna sa njom, oba roditelja su bila na lečenju od bolesti zavisnosti u specijalnoj bolnici u Drajzerovoj i prilika za normalan život posle toga odmah je bila propuštena.

Četiri godine u domu

"Djevojčicina baka se svakodnevno, dok je bila živa, pitala kako je moguće da je majci dozvoljeno da to dete rodi. Ona nije bila svjesna svojih postupaka i odluka, zbog zavisnosti i terapija koje je primala, a baš zbog toga djevojčicu su joj oduzeli osmah po rođenju i ona je prve četiri godine života provela u Domu za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj",  kaže za Kurir komšinica djevojčicine majke.


Majka je imala pravo da je posjećuje određenim danima u Zvečankoj i to je poslednji put da je vidjela, jer je, kako saznajemo, otac nakon što je dobio starateljstvo nad djevojčicom tražio da majka ne može da je viđa pod izgovorom da se nije izliječila.

"Djevojčica je u maju 2018. godine dodeljena ocu i otišla je iz Zvečanske kod njega. Njena majka nema nikakvu predstavu o tome kako dete izgleda sada, a jedini kontakt je imala preko oca koji joj nikada nije davao da je čuje, niti joj je govorio šta se dešava u njihovom životu", kaže naša sagovornica.

Pema njenim riječima, Pašajlić je jednom prilikom rekao majci njihovog djeteta da on nema namjeru da školuje djevojčicu.

"Ona neće ići u školu, ne treba nam to - navodno je Uroš rekao bivšoj ženi, ali je ona mislila da je laže i da samo ne želi da ona sazna u koju će školu upisati dijete. Čak ni ona, koja je živela sa njim, preživjela brutalbno nasilje i poniženje, nije ni pretpostavila da bi on mogao da dete nikada ne upiše u školu i drži je zarobljenu u kući", kaže komšinica.

Ropstvo

Zatočio i partnerku

Žena (47) koja je za nasilje prijavila Uroša Pašajlića (38) i tako razotkrila da on u stanu zarobljenu drži svoju osmogodišnju ćerkicu, te je tako spasla, još se oporavlja od zadobijenih povreda.

"Njega smo viđali, znamo da je ovde stanovao, oduvek je bio jeziv, ali kad smo vidjeli šta se dešava nije nam bilo jasno kako nju nikada nismo vidjeli", kažu komšije iz Krnjače.

Izvor: Kurir

Prema njihovim riječima, iz stana nije dopirala buka, samo se on često šetkao po naselju.

"Poslednji put sam ga vidjela prije nedelju dana otprilike, nismo imali pojma da maltretira tu ženu",  kaže komšinica. Takođe, kako kažu, kad su vidjeli ženu u zgradi još je imala povrede na licu i oporavlja se od povreda.

Kako saznajemo, djevojčicina majka godinama je živjela sa Urošem sa kojim se stalno svađala i tukla, sve dok nije završila u psihijatrijskoj bolnici.

"Oni su se stalno ovde vukli po hodnicima, to je bio period dok je djevojčica bila u domu, trajalo je godinama, nekad su bili ovde u njenom stanu, nekad tamo u njegovom, sve dok ona nije završila kao ozbiljan psihički bolesnik", kaže komšinica, a kako Kurir saznaje, ona je na psihijatriji ponovom završila prije nego što je Uroš zatrašio starateljstvo nad njihovom ćerkom.

"On je u međuvremenu sve ubijedio da više ne konzumira narkotike, da je čist, da ima posao i novac i da je sposoban da brine o devojčici. U priču su poverovali očigledno i sudski vještacu koji su sve dozvolili, a radnici Centra za socijalni rad provjeravali su Pašajlića do 2020. godine i zaključili da je sve u redu, a onda je nastao pakao i nezapamćeno mučenje i zanemarivanje djevojčice", kaže naš izvor.

Izvor: Kurir

Majka je, inače, ranije ispričala kako je Uroš divan otac, ali komšije iz njene zgrade otkrivaju da je istina sasvim drugačija.

"Posle nam je ispričala da ga se plaši, znala je tada da još nije uhapšen i nije smjela drugačije da priča javno jer je od njega trpjela jezivo nasilje",  rekle su komšije.

Zavisnik od droge

Ona i njena majka bile su jako imućne, a ona je u srednjoj školi posrnula i tada je postala zavisnik, majka je pokušala da je spase i skloni je, ali sa Urošem su krenuli još veći problemi.

"Dok je bila sa njim živela je u paklu, a tako je i ostalo, samo što sad možda ima svoj mir. Živi u stanu bez vode i struje, ne živi ni od čega, nema nikakva primanja, hranu joj donose neki prijatelji ili komšije, a za ostalo se nekako snalazi. Taj stan je sve što ima, ali ni on toliko dugo nije održavan da je u očajnom stanju", kažu nam komšije.

Podsjetimo, Pašajlić je uhapšen prekjuče kada je policija upala u stan njegovog prijatelja na Karaburmi gdje se krio. On se sumnjiči da je godinama maltretirao, zanemarivao i držao zatočenu svoju ćerku (8) i za nasilje nad partnerkom koju je držao u stanu u Krnjači. Inače, majku svoj djeteta poslednju put je video 2019. i tada je bio nasilan prema njoj.

Majka je imala pravo da je posećuje određenim danima u Zvečankoj i to je poslednji put da je videla, jer je, kako saznajemo, otac nakon što je dobio starateljstvo nad devojčicom tražio da majka ne može da je viđa pod izgovorom da se nije izlečila.

- Devojčica je u maju 2018. godine dodeljena ocu i otišla je iz Zvečanske kod njega. Njena majka nema nikakvu predstavu o tome kako dete izgleda sada, a jedini kontakt je imala preko oca koji joj nikada nije davao da je čuje, niti joj je govorio šta se dešava u njihovom životu - kaže naša sagovornica.

Pema njenim rečima, Pašajlić je jednom prilikom rekao majci njihovog deteta da on nema nameru da školuje devojčicu.

- Ona neće ići u školu, ne treba nam to - navodno je Uroš rekao bivšoj ženi, ali je ona mislila da je laže i da samo ne želi da ona sazna u koju će školu upisati dete. Čak ni ona, koja je živela sa njim, preživela brutalbno nasilje i poniženje, nije ni pretpostavila da bi on mogao da dete nikada ne upiše u školu i drži je zarobljenu u kući - kaže komšinica.