Region

TUKLA JE DJEVOJČICINU BABU I ZAVRŠILA NA LIJEČENJU U SPECIJALNOJ USTANOVI U BEOGRADU! Komšije progovorile

Autor Uroš Matejić

Majka djevojčice (8), koju je otac maltretirao, povrijedila je svoju majku, a djevojčicinu babu.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/kurir

Nezapamćeno porodično nasilje koje je razotkriveno u beogradskom naselju Mirijevo uznemirilo je čitav region. U. P. (38) se od petka nalazi u bjekstvu, kada ga je partnerka (47) prijavila za nasilje nad njom i njegovom ćerkicom (8), a sada isplivavaju novi detalji iz života ove porodice.

Kako pričaju komšije, majka djevojčice (8) koju je otac navodno godinama držao zatočenu u kadi, mučio i zlostavljao u stanu na Zvezdari, 2017. godine povrijedila je svoju majku, a djevojčicinu babu. 

"Djevojčica koja nije vidjela svjetlost dana godinama unazad, zvjerski je mučena i navodno je živjela u kadi svog kupatila. Nije znala ni da hoda, ni da govori, a zasigurno je preživjela pakao, a koliko se sjećamo njena majka je 2017. tukla svoju majku, a djevojčicinu babu", kažu za Kurir stanari zgradu u kojoj se odvijao nezapamćeni horor i dodaju:

"Ne sjećamo se tačno slučaja i kako se to dogodilo, ali je presuda bila takva da je devojčicina majka završila na liječenju u specijalnoj ustanovi. Tada je starateljstvo nad trogodišnjom djevojčicom pripalo monstrumu od oca koji po svemu sudeći nije mario za nju", rekli su oni.

Komšija navode da su majku dejvojčice poslednji put vidjeli prije tri godine.

"Znamo da je on pre tri godine tukao svoju ženu, majku djevojčice, nasilje je tada prijavljeno i od tada je nismo vidjeli, kao da je nestala. Sjećam se da smo tada viđali plavu ženu kako svaki dan sedi na stapenicama i plače, to je bila majka djevojčice, a iz tog stana su s vremena na vrijeme dopirali krici, ali mi nismo znali da je to dijete. Mislili smo da je žena. Do sada smo tri puta zvali policiju, kada bismo čuli te jauke, ali oni bi došli do vrata i otišli", kažu komšije i dodaju.

Naši sagovornici tvrde da se osumnjičeni, za kojim policija intezivno traga, nije družio ni sa kim iz zgrade.

"Bio je nadmen i pričalo se da se bavi nekim kriminalnim poslovima vezano za drogu. Djelovao je opasno i niko nije ni htio da se petlja s njim. Osumnjičeni je poslednje četri godine dolazio jednom u tri mjeseca sa punim kesama iz marketa, ali se nije zadržavao, baš smo ga rijetko viđali. Moguće i da je samo ostavljao kese i nakon toga odlazio, a dijete jadno bilo samo tu, gladno, žedno...", kažu oni.