Region

DETALJ NA ZGRADI LEDI KRV U ŽILAMA! Komšije o MONSTRUMU sa Zvezdare: Nije se družio ni sa kim, a dete niko nije video?!

Autor Aleksandar Blagić

Policija traga za Urošem P. (38) koji je pretukao sadašnju nevenčanu suprugu, a komšije su otkrile da nikada ranije nisu videli njegovu osmogodišnju ćerku koja je bila godinama unazad rob.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/kurir

Nasilje u porodici koje je otkriveno danas šokiralo je Srbiju. Ivana L. (45) došla je u policijsku stanicu Palilula da prijavi porodično nasilje, a policiji je otkrila i da je njen nevenčani suprug Uroš P. (38), koji je u bekstvu i za kojim je raspisana potera, držao svoju ćerku (8) godinama zaključanu kao roba.

Jedna komšinica iz susedne zgrade koja je prisustvovala kada je policija iznosila devojčicu  iz stana, rekla je da to dete "nikada ranije nije videla". Takođe, detalj na prozoru stana dodatno je uplašio i zgrozio javnost. Uroš P. je pokrio prozor novinama kako niko od spolja sa ulice ne bi mogao da vidi šta se dešava unutra u stanu. Komšije su dodale da je otac Uroš P. čovek sa kojim se niko nije družio, a pre tri godine je prijavljen za nasilje nad devojkom koja je bila sa njim u stanu.

Da podsetimo, prema najnovijim nezvaničnim informacijama, komšije su godinama prijavljivale mučenje deteta, a policijske patrole su i ranije po prijavama izlazile na lice mesta, ali nisu provaljivale u stan na Zvezdari. Dve policajke su nabavile nalog i u saradnji sa tužilaštvom su provalili u stan i zatekli jeziv prizor.

“Devojčica je ležala u kadi na samrti. Izgledala je kao dete iz Etiopije. Nije znala ni da govori, veruje se da nikada nije bila napolju”, navodi izvor upućen u istragu.

Navodno su otac i majka devojčice, kao i očeva trenutna vanbračna partnerka koja ga je prijavila za nasilje Ivana L. (45), narkomani. Navodno je majka devojčica ranije ubila svoju majku, a nakon presude bila je u psihijatrijskoj ustanovi na lečenju. Otac Uroš P. (37) je dobio starateljstvo nad njom nakon presude majci.

“Čuli smo policiju i hitnu pomoć i videla sam dete u roze jaknici koje iznosi jedna policajka. Nikada nisam ranije videla to nesrećno dete. Izgledalo mi je kao da je beba koliko je bila mala i neuhranjena”, kažu komšije iz susedne zgrade.

Očevici tvrde da je devojčica jedva izneto živo. Otac je navodno dete godinama držao u kadi u stanu.

“Ranije smo prijavljivali nasilje jer smo čuli zapomaganje, ali policija je govorila da nemaju nalog, sve dok nisu došle te dve žene i spasile dete”, navodi komšinica.

U stanu se nalaze otpaci od hrane za poneti, đubre po čitavoj sobi i u kadi gde je navodno bilo dete. Prema rečima komšija, u pitanju je čovek sa kojim se niko nije družio, a pre tri godina on je prijavljen za nasilje nad devojkom koja je bila sa njim u stanu. Kako sa saznaje, majka devojčice optužena je za ubistvo svoje majke zbog čega je bila u specijalnoj ustanovi godinama i od tada je niko video. Ovo ubistvo majke se desilo kad je devojčica imala 3 godine.

Tagovi