Region

ISPLIVALI DETALJI TUČE 40 NAVIJAČA U FANTOMKAMA! Krvavi okršaj dvije grupe, dva mladića završila u hitnoj - evo i zašto!

Autor Sara Gajić

Masovna tuča navijača privrženih klubovima dva najveća fudbalska beogradska rivala odigrala se noćas u Novom Beogradu.

Izvor: screenshot/RTS

U incidentu je učestvovalo njih četrdesetak, a nekoliko vinovnika zadobilo je teže povrede. Do sukoba navijača došlo je zbog ranije netrpeljivosti, iscrtavanja grafita i ostalih navijačkih čarki. 

Prije nekoliko dana upravo u Novom Beogradu uhapšeni su navijači Partizana iz grupe "Vandal bojsi". Kod njih su tom prilikom pronađene drvene palice, fantomke i sprejevi za ispisivanje grafita.

Izvor lista tada je otkrio da su se ti navijači pripremali za tuču sa pristalicama suprotnog tabora. Upravo ovo je bio jedan od glavnih motiva za masovnu tuču koja se dogodila samo nekoliko dana nakon ovih priprema.

Izvor: screenshot/RTS

Dr Momir Šarac sa VMA rekao je da je jedna osoba teško povrijeđena i nalazi se u šok sobi, dok dvije osobe nisu životno ugrožene. Masovna tuča izbila je u Gandijevoj ulici broj 74, u bloku 61 i 62, a bilo je više povrijeđenih. 

Krv na asfaltu, razbijene flaše

Jutro nakon masovne tuče na Novom Beogradu vidljivi su tragovi jezivog sukoba. Na mjestu gdje je došlo do tuče i jutros su vidljivi tragovi krvi.

Kako Telegraf saznaje, navijači Partizana igrali su košarku kada su ih iz žbunja navodno napali navijači Crvene zvezde. Na glavama su imali kapuljače, a u rukama motke i palice.

Ljekari na Vojnomedicinskoj akademiji bore se za život mladića (30) koji je u tuči zadobio teške tjelesne povrede. Policija je uzela snimke sa okolnih kamera, ali i obavila razgovor sa povrijeđenima.