Region

SVE JE UKAZIVALO NA TRAGEDIJU! Detalji nesreće u Rakovici, žena jurila i telefonirala - Nikoli pukla slezina od udarca

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Poznati su novi detalje nesreće koja se dogodila u nedjelju u Rakovici u ranim jutarnjim časovima.

Izvor: Kurir

U nedjelju u ranim jutarnjim časovima desila se teška saobraćajna nesreća u Rakovici. Nikola S. (23) mijenjao je gumu na svom vozilu, a njega je udarila J.R. (36) koja je izgubila kontrolu nad svojim autom. Nikola je u nedjelju odmah operisan, ali je nažalost u ponedjeljak preminuo.

"Sumnja se da je do nesreće došlo kada je djevojka J. R. kolima udarila mladića koji je bio pored puta i mijenjao gumu. Naime, djevojka je kolima udarila mladića u predjelu leđa, a od siline udarca njemu je pukla slezina. Mladić je u trenutku nesreće čučao kako bi zamijenio gumu na svojim kolima, ali ga djevojka najvjerovatnije nije vidjela i pokosila ga je. Kada ga je oborila odmah se zaustavila i prišla mu, kako bi mu pružila pomoć. Nikola S. je u tom trenutku i dalje bio u svjesnom stanju", navodi izvor upućen u istragu.

On je kolima Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar odmah nakon nesreće. Žena koja ga je udarila je uplašeno sačekala policiju.

"Nikola je tog jutra krenuo da vozi rođenu sestru i sestrića na aerodrom, ali mu je nedaleko od kuće pukla guma. Pomjerio je automobil u stranu, izašao iz auta, obukao zaštitni prsluk i stavio trougao. Imao je kapuljaču na glavi jer je padao snijeg. Čuli smo da je djevojka u trenutku nesreće gledala u telefon i da je vozila brzo. Vjerovatno ga nije vidjela i udarila ga je. Udarac je bio toliko jak da mu je pukla slezina. Prevezen je u bolnicu, gdje je tokom dana operisan, ali je u ponedjeljak, nažalost, podlegao povredama", kaže prijatelj porodice stradalog Nikole.

Protiv J. R. je po nalogu zamjenika Drugog osnovnog javnog tužilaštva podneta krivična prijava u redovnom postupku. Utvrđeno je da u trenutku nesreće nije imala alkohola u krvi.

"Utvrđeno je da u trenutku nesreće nije imala alkohol u krvi, kao i da je sačekala policiju i Hitnu pomoć s povrijeđenim mladićem", zaključuje izvor iz istrage.

Nikola S. (23)
Izvor: Kurir

Komšije navode da je Nikola bio "čista i neiskvarena duša". On je držao prodavnicu u kraju.

"Bio je vrijedan, dobar, pravi mladić koji je bio spreman svima da pomogne. Posljednji put sam ga vidjela prije nedjelju dana i bio je nasmijan. Koliko je bio divan čovjek govori i to da su mu mušterije u njegovu radnju donosile doručak. Porodica je skrhana bolom i svi smo šokirani da smo ostali bez njega. Išli smo da izjavimo saučešće i bilo je zaista potresno sastati se s njegovim roditeljima", rekle su komšije.

Umrlica Nikoli S. (23)
Izvor: Kurir