Region

MISTERIJA VEZANOG LEŠA NA OBALI DUNAVA: SUMNJA SE DA JE MUŠKARAC ŽRTVA ZLOČINA, A RIBAR SE ŠOKIRAO!

Autor Miloš Miranović Izvor Kurir

Leš vezanih ruku i nogu i u fazi raspadanja, u subotu je pronašao ribar na obali Dunava kod Starih Banovaca!

Izvor: Kurir/Nebojša Mandić

"Tijelo je pronašao mještanin, tačnije ribar, koji se u subotu oko 13.30 sati slučajno zatekao u rukavcu Dunava između Starih Banovaca i Belegiša. Naime, on je video da nešto leži nasukano na obalu, a kada se približio ugledao je tijelo i šokirao se. Prizor koji je ugledao nimalo nije bio prijatan", kaže izvor iz istrage i dodaje:

U lošem stanju

"Odmah je pozvao policiju, a patrola je ubrzo došla. Međutim, tijelo je bilo u poodmakloj fazi raspadanja i u izuzetno lošem stanju, toliko da se na prvi pogled nije moglo utvrditi ni da li je u pitanju mušakarac ili žena. Ali, sudeći po odjeći i satu koji je bio na ruci, pretpostavlja se da je ipak riječ o muškoj osobi".

Naš izvor kaže da je tijelo poslato na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu, kako bi se utvrdilo koliko dugo je osoba mrtva, koliko dugo je u vodi, kao i kako je nastradala - da li utapanjem ili je mrtva bačena u vodu.

"To što su na tijelu bile vezane i ruke i noge upućuje na to da je muškarac žrtva zločina. Malo je neobično da neko sam sebi veže noge i ruke i tako skoči u reku. Ovde je najvjerovatnije riječ o zločinu, ali poslednju reč daće stručnjaci koji će obaviti obdukciju", objašnjava nam sagovornik iz istrage i dodaje da će se sa tijela uzeti i DNK.

"Vjerovatno će se DNK trag utopljenika upoređivati sa biološkim tragovima nestalih osoba koji se nalaze u bazi MUP, ne bi li se utvrdilo o kome je riječ. Takođe, policija provjerava i spisak nestalih osoba", kaće naš sagovornik.

Okolne zemlje

Prema njegovim riječima, nije isključeno ni da je ova osoba nastradala van granica Srbije.

"Moguće i da je tijelo doplutalo iz neke od okolnih zemalja kroz koje protiče Dunav. Ukoliko se utvrdi da nastradala osoba nije iz Srbije, vjerovatno će nadležni obavijestiti i kolege iz regiona. Za sada se ništa ne zna, a očekuje se da će misterija uskoro biti razriješena", dodao je on.

Nije prvi put

Tijelo bez glave kod Kostolca

Ovo nije prvi put da Dunav izbaci unakaženo tijelo. Naime, muški leš bez glave i nogu nađen je početkom marta 2022. godine kod Kostolca, kod crpne stanice u dijelu nazvanom Pepelište, nedaleko od elektrane.

"Iz vode su isplivali donji ekstremiteti i mali deo trupa. Tijelo je bilo u fazi raspadanja i u prvom momentu se nije mogao utvrditi ni pol, ali je definitivno, zbog dužine i debljine nogu, utvrđeno da je riječ o muškarcu", podsjetio je naš sagovornik:

"Leš je bio gotovo presječen napola, bez glave i trupa. Međutim, to ne mora da znači da je čovjek isekao tijelo. Dok je plutalo, mogao ga je isjeći brod, a pošto je dugo u vodi, mogle su i ribe da pojedu i oštete tijelo. Istragom je utvrđeno da je tijelo doplutalo iz Hrvatske, ali o kome je tačno riječ nije navedeno", podsjeća naš izvor.

Betonske cipele

Kriminalca živog bacili u Savu

Slučaj Džemsija Demirija (34) iz Bujanovca, čiji je leš s betonskim blokovima oko nogu izbacila Sava u junu 2014, šokirao je sve, a dalja istraga utvrdila je da je on prvo kindapovan, a zatim svirepo ubijen.

"Demiri je tada poslednji put viđen kod Palate pravde, a utvrđeno je da ga je presreo auto iz kog je izašlo nekoliko maskiranih napadača, a zatim ga gepekovala. Bačen je živ u vodu sa ciglama vezanim oko nogu i selotejpom oko glave. Ubijeni je bio kriminalac sa brojnim krivičnim djelima iza sebe, među kojima su dilovanje droge, krađe, ucijene i podvođenje", podsjeća naš izvor.