Region

LIJEPA I OPASNA! Zbog ove advokatice je prekinuto suđenje Belivuku - ugasili joj mikrofon, ona viknula BOLI ME UVO!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Sudija je Ivani Ostojić je, nakon opomene, izrekla i novčanu kaznu od 1.000 eura.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/TV Pink/screenshot

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića održano je danas u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu, doduše, samo polovično, jer je glavni pretres na suđenju prekinut ubrzo posle pauze, zbog toga što je predsjednica sudskog vijeća Vinka Beraha ponašanje branilaca okrivljenih, okarakterisala kao neprimjereno.

Advokati su protestovali zbog načina izvođenja dokaza iz policijskog fotoeleborata i požalili se da je "svjedok okrivljeni, Srđan Lalić dobio ulogu komentatora i da on da izvodi dokaze, umjesto sudije".

"Je l' može Lalić da bude četvrti član vijeća, pošto prema njemu pokazujete vijeće poštovanje nego prema nama advokatima?", dobacio je čak jedan advokat u sudnici.

Advokati su protestovali, objašnjavajući da je način izvođenja dokaza protivan Zakonom o krivičnom postupku, jer se radi prije nego što su saslušania ostala dvojica svjedoka - okrivljenih, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, a ne da se to radi samo na davanju iskaza Srđana Lalića.

Beraha je odbila sve predloge branilaca, na što su oni burno reagovali, neki ustajali sa mjesta i ostajali da stoje, ne poštujući njen nalog da sjednu. Nekoliko advokata je opomenula, a Ivani Ostojić je, nakon opomene, izrekla i novčanu kaznu od 1.000 eura, na šta je ona odgovorila "Boli me uvo" i "Sram te bilo", nakon čega je glavni pretres prekinut.

Inače, Ivana Ostojić na pomenutom suđenju brani optuženogBorisa Karapandžića koji je optužen za udruživanje koje je za cilj imalo vršenje krivičnih djela, kao i Mijata Simeunovića koji je takođe optužen za udruživanje radi vršenja krivičnih djela, ali i otmicu i silovanje.

Prije početka suđenja ispred zgrade Specijalnog suda okupio se veliki broj novinara koji prate ovaj proces. Fotoreporteri su zabilježili advokate, njihove pripravnike i porodice žrtava, a advokatica Ivana Ostojić je uspjela je da pokupi najviše pogleda prisutnih. Ona je stasom, ali i ljepotom bila veoma zapažena.

Fotografije pogledajte u galeriji ispod: