Region

HAOS NA SUĐENJU KLANU - ADVOKATI DIGLI BUNU ZBOG FOTOGRAFIJA! Poludjeli i Belivuk i Miljković: "Šta priča ova BUDALA?"

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nastavljeno je suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, a danas je na red došla foto dokumentacija.

Izvor: Kurir/Zorana Jevtić/Privatna arhiva

Danas je nastavljeno suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženoj za sedam ubistvara, otmice, silovanje i druga teška krivična djela. Svjedok-saradnik Srđan Lalić je danas pred Specijalnim sudom nastavio sa iznošenjem detalja vezanih za kriminalnu djelatnost grupe.

Kao što je bilo najavljeno, danas su na red došle i fotografije, odnosno prikazivanje foto dokumentacije o kojima bi on trebalo da iznese svoja saznanja. Advokat Vladimir Petrović se na početku suđenja pobunio i tražio da prvo svi svjedoci saradnici iznesu svoju odbranu, a tek onda da bude prikazivana foto dokumentacija, ali sudija je to odbila. 

Takođe advokati su se pobunili zato što, ispod svake fotografije piše gdje je nastala, a svjedok saradnik samo komentariše šta vidi, i prozvali su ga "komentatorom". Onda je napravljena pauza jer je advokat Katančević zatražio da veće donese odluku o tome kako će se dalje prikazivati fotografije i da li će Lalić moći da vidi opis, odnosno ono što piše u zapisima UKP koji su sastavljeni posle hapšenja grupe 4. februara 2021. godine.

Prvo su prikazivane slike iz takozvanog "bunkera", odnosno prostorije u Humskoj gdje se nalazi stadion Partizana. Haos je nastao kada je svjedok saradnik Lalić pomenuo žute stolice gdje se "krilo oružje i droga". Rekao je da su se šrafovi na stolicama odvrtali i da su se tu krile navedene stvari, tada su optuženi Miljković, Belivuk i Budimir koji sede u boksu su dilazi ruke i pobunili se.

Marko Miljković je čak rekao: "Šta bre priča ova budala", a ostali su htjeli da dozovu advokate tvrdeći da to nije istina što svjedok saradnik priča.