Region

VUČIĆ U PREDSEDNIŠTVU, HITAN SASTANAK SA SLUŽBAMA BEZBEDNOSTI: Uznemirujuća dešavanja na protestu, obraćanje u 21.30

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u Predsedništvo nakon organizovanih protesta.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u sredu uveče u zgradu Predsedništva gde će se na njegov poziv održati vanredni sastanak sa svim ključnim ljudima iz bezbednosnog sektora u državi. Vučić će se obratiti javnosti oko 21.30.

Kako prenose mediji, predsednik Srbije i najvažniji ljudi iz MUP, BIA, VBA i VOA razmatraće bezbednosnu situaciju u državi koja je narušena porukama izrečenim na večerašnjem skupu ekstremista u Beogradu, gde je prećeno i ubistvom. 

Podsećamo, protest u organizaciji takozvanih Narodnih patrola protiv francusko-nemačkog plana, počeo je večeras ispred spomenika ruskom caru Nikolaju. Protestu je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi, a na skupu su izrečene i otvorene pretnje.

Damjan Knežević iz takozvanih Narodnih patrola je na protestu izgovorio “kunem vam se spremni smo za mnogo više od nereda”.

"Niko ko je u SNS više ne može da se zove Srbinom. Gde si Vučiću, jesi pobegao u Kragujevac? Kunem vam se spremni smo za mnogo više od nereda, molimo državno rukovodstvo da blokiraju ulazak Kosova bar na mesec dana da sklonimo ovog izdajnika. Ako ga ne sklonimo veceras", rekao je on.

Tagovi