Region

MILICA BI SLAVILA SVOJ 29 ROĐENDAN DA JE NISU SVIREPO UBILI! Oglasila se majka: "Znam da me čekaš da dođem..."

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Prošlo je 13 godina od kako je ubijena Milica Barašin nedaleko od svoje kuće. To ubistvo nije razjašnjeno i dan danas.

Izvor: Privatna ahiva

Svetlana Simendić, majka Milice Barašin (16) poželela je srećan 29. rođendan svojoj ćerki koji su ubili na putu do kuće. Ona je svojoj mezimici rođendan čestitala rečima; "Milice, Anđele moj, danas je tvoj rođendan. Znam da me čekaš da dođem, ali ti vidiš ljubavi Moja da ne mogu da ti dođem. Oprosti majci jedina moja. Volim te beskrajno. Neka te Anđeli cuvaju".

Za Svetalnu su već 13 godina najtužniji dani u godini 7. oktobar, dan kada je Milica ubijena 2010. godine i 2. februar, dan kada bi bio njen rođendan.

Majka SVetlana je na godišnjicu smrti izjavila da je tog 7. oktobra sve za nju stalo, a da je niko od tada ne zove, ne pita, niti je ubica njene ćerke pronađen. Milica Barašin, da podsetimo, bila je učenica srednje škole u Subotici, a ubijena je u blizini svoje kuće kada je imala 16 godina.

S leđa joj je prišao nepoznati muškarac i prerezao joj je vrat. Kobne večeri, vraćala se iz grada oko 21 sat. Deo puta je prolazila sama, jer niko iz njenog društva nije stanovao u tom delu grada, iza groblja kod Dudove šume i bazena. Ubijena je kod pruge u Subotici, u blizini kuće u kojoj je živela sa majkom, dekom i bakom. U ušima je imala slušalice, a kod kuće je čekala majka.

Na mestu sa kojeg se vidi njena kuća s leđa joj je prišao muškarac. Nije prometila da joj neko prilazi niti kretanje zbog slušalica. Prema obdukcionim nalazima, ubica joj je prerezao vrat mesarskim nožem koji nije pronađen, a utvrđeno je da je dešnjak i da joj je povredio i jagodice prstiju na ruci kad je pokušala rukom da se odbrani od oštrice noža. Nije je opljačkao, niti seksualno uznemirio. Ubio je i pobegao. Milica je sahranjena u Somboru.