Region

LIKVIDIRAO IH, ZAKLJUČAO I POBJEGAO SA KLJUČEM? Policija 20 sati traži ubicu u Beogradu: Zatekli stravičnu scena u stanu

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Komšije sa Bežanijske kose koje su poznavale dvije sestre koje su pronađene mrtve, ispričale su šta se dešavalo u periodu oko Bozića.

Izvor: Kurir

Policija u Beogradu na nogama je već 20 sati u potrazi za osobom koja je, najvjerovatnije, prije 10 dana ubila dvije sestre u stanu na Bežanijskoj kosi.Jeziv zločin otkrio je upravnik koji je otvorio vrata njihovog stana i zatekao tijela. U četvorospratnici na Bežanijskoj kosi u Ulici Marka Pola juče oko 13 časova pronađena su dva tijela J.Đ. (76) i G.Đ. (78), a očekuje se da će obdukcija tijela započeti danas.

Tačan način na koji su ubijene biće poznat tek nakon obdukcije i toksikološkog nalaza. Provjeravaju se snimci sa kamera, njihovi mobilni telefoni, a policija je izuzela pojedine DNK-a tragove iz stana. Komšije su policiji rekle da su vidjele, njima nepoznate osobe, koje su dolazile u stan kod sestara, ali da ništa nisu čuli. Tvrde da ih od 6. januara niko nije ni video žive. Njihovi telefoni prestali su da zvone dva dana kasnije.

Nezvanično, na glavi jedne žene bilo je kapljica krvi, a preko jastuk. Krvi je bilo i u stanu, ali ne i premetačine. Policija sumnja da su nesrećene žene poznavale osobu koju su pustile u stan jer vrata ni brava nisu oštećena. Zanimljivo je i to što je stan bio zaključan, a ubica je pobjegao sa ključem. Ovaj slučaj jako podsjeća na ubistvo Ivane K. (26) na Zvezdari. Za Jetmirom G. (24) raspisana je međunarodna potjernica koji je osumnjičen za zločin. Sumnja se da ju je udavio, pa zaključao u stanu i pobjegao.

Strah

Dan kasnije u zgradi u Ulici Marka Pola na Bežanijskoj kosi zavladao je strah među stanarima. O tome zašto bi neko ubio dvije starice ništa ne znaju. Kako samo tvrde nisu bile u svađi sa rođacima, niti su dobijale prijetnje. J.Đ, koja je u ovoj zgradi prema riječima stanovnika živjela 30 godina bila je veoma dobra komšinica, a do prije dvije godine živjela je sa mužem koji je preminuo. Kako nam je rekla Jelica, njena najbliža komšinica, ona je alarmirala da se stan obije jer se nisu čule oko desetak dana.

"Nedelju dana smo pričali o tome šta joj je, nismo znali. Policija je rekla da nemaju prava da razvaljuju, možemo samo mi sa dva svjedoka, ali niko nije htio. Ja sam nju vidjela poslednji put 6. januara, donijela mi je pitu bundevaru jer sam imala goste. Nismo bile često zajedno ali smo razmjenjivale kolače. Posle toga 2-3 dana se nismo čule. 10. januara sam je opet zvala i nije se javljala, posle toga opet i na kraju su svi njeni telefoni bili gluvi. Posle toga je iscurila baterija i tada sam počela da alarmiram. Neki kažu otputovala je, ali ja sam imala crnu slutnju", navodi Jelica za naš portal.

Kako dodaje, sumnja se da je u pitanju dvostruko ubistvo i kaže da ima pojedina saznanja o tome ko je preminuloj ženi ulazio u stan. "Došla je policija i imali smo šta da vidimo. Sestra živi sa njom 5 godina, a kažu da je stravična scena bila u pitanju. Ona je bila depresivna i mislila sam da je prekratila sestri i sebi, ali nikako ne bih pomislila na dvostruko ubistvo", objašnjava utučena komšinica.

Drugi komšija napomenuo je da nije bio toliko blizak sa preminulom, ali kada god bi je sreo ona je bila nasmijana i fina. Potvrdio je da joj je muž preminuo prije 2 godine i da djece nisu imali. "Nisam čuo za njenu sestru, ali bila je divna žena. Nije bilo boljih ljudi od nje i njenog muža", kaže komšija.

Tagovi