Region

"11 SATI NAKON VIJESTI DA SAM POSTAO TATA SU JAVILI DA JE BEBA UMRLA": Bolna ispovijest Dejana ledi krv u žilama!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Dejan Jevremović (29) iz Šapca ispričao je šta se dešavalo kada je krenuo porođaj njegove žene.

Izvor: Youtube/Телевизија Храм/screenshot

Izgubili smo tek rođeno dijete, našu ćerkicu, naše prvenče i to zbog nemara ljekara u Šabačkoj opštoj bolnici koji su 12. januara, kada se rodila djevojčica, tek nakon osam sati uvidjeli da se bebica nagutala plodove vode i kasno je prevezli za Beograd u Univerzitetsku dječju kliniku Tiršova, ovo plačući tvrdi za Kurir Dejan Jevremović (29) iz Šapca.

Dejan je i na društvenim mrežama opisao pakao kroz koji je prošla njegova supruga Jovana (27) na porođaju u šabačkoj bolnici i istakao da je ženi urađen carski rez i da su je navodno namučili tokom porođaja da bi na kraju svih muka izgubili tek rođenu ćerku.

Porođaj je krenuo na Božić

"Na Božić je supruga dobila porođajne bolove. Tokom noći sam je odvezao na prijem u porodilište. Termin je bio prošao nekoliko dana. Tada su je zbrinuli, a dežurna doktorka koja ju je pregledala joj se izdrala šta drami i jauče kada je tek otvorena jedan prst, šta će raditi kad se otvori sedam", priča Dejan prisećajući se da je trudnoća protekla u najboljem redu:

"Uradili smo sve testove, kupili svaki lijek koji su doktori rekli, uradili smo i prenatalni test. Svega smo se pridržavali i dijete nije imalo nikakav problem", dodao je on.

Prema njegovim riječima, tog 12. januara u 9.45 sati njegova supruga je bila otvorena svih deset prstiju, ali se beba podigla visoko.

Hitan carski rez

"Do 10.50 sati su pokušavali da spuste bebu skačući po stomaku, ali se dijete u međuvremenu zaglavilo u vaginalnom kanalu. Tada, kada očigledno nisu znali šta će sa bebom i ženom kada su je izmrcvarili uradili su hitan carski rez. U 11.45 sati meni zvoni telefon kada sam čuo najlepše vijesti",  da sam postao tata. Rečeno mi je da su mi žena i beba dobro, da je bilo komplikacija, ali da je urađen carski rez te i da je ćerkica dobila ocjenu devet.

"Kada sam se čuo sa Jovanom rekla mi je da je namučena, ali da će se ona oporaviti i da je dijete dobro", navodi Jevremović i dodaje: "Kada je čekala da joj donesu bebu u međuvremenu je došlo do smjene i rečeno joj je da će je vidjeti kasnije.

Beba se nagutala vode

Tada se sve iskomplikovalo... Dobio sam Jovanin poziv gdje mi je rekla da beba mora za Beograd jer su nakon osam sati od rođenja uočili da beba teže diše i snimanjem vidjeli da ima plodove vode u plućima te je hitno prevezena u Tiršovu", ponavlja nam Dejan kroz suze scene koje je opisao i na društvenim mrežama.

Dodaje i da je dijete u 23 časova stiglo u pomenutu prestoničku dječju bolnicu pod sumnjom na postojanje "aspiracije mekonijuma".

"Dijete koje je bilo živo i zdravo u stomaku kada se rodilo nisu vidjeli da se napilo plodove vode. S obzirom na to da je dijete stiglo kasno naša ćerkica je preminula. Rješili smo da uradimo obdukciju i kada stignu nalazi tužićemo šabačku bolnicu. Kako smo nezvanično saznali Univerzitetska dječja klinika Tiršova je izdala nalog Ministarstvu zdravlja za inspekcijski nadzor u šabačkoj bonici", tvrdi Dejan i dodaje: "Moja supruga je sada kući, borimo se i držimo zajedno. Da je ostala u bolnici psihički bi bila uništena gledajući kako ostalim mladim mama donose bebe. Ne želimo da iko doživi ovako nešto. Da nijedan tata ne mora svojoj ženi da saopšti ono što sam ja morao svojoj ženi prije dva dana".