Region

"KFOR ODGOVORIO DA NEMA POTREBE ZA POVRATKOM VOJSKE!" Predsjednik Vučić: Nemaju pravo da odbiju taj naš zahtjev!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća javnosti nakon povratka iz Hilandara.

Izvor: tv/pink/screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govori o detaljima iz pisma Kfora, ali i odgovoru države Srbije i svim narednim koracima za zaštitu Srba na Kosmetu posle napada na Badnji dan i Božić na srpsku djecu.

Predsjednik se odmah po povratku s Hilandara uputio u Predsjedništvo gdje je pročitao pisani odgovor Kfora na zahtjeve Beograda za pojačane bezbjednosne garancije za Srbe na Kosovu. Zahtjev Beograda uslijedio je posle napada na Badnji dan kada je pripadnik KBS u Štrpcu pucao na dvojicu srpskih dječaka koji su nosili badnjak.

Upitan da prokomentariše odgovor KFOR-a, predsjednik Aleksandar Vučić je rekao da su oni rekli da trenutno ne postoji potreba da se Vojska Srbije vrati na Kosovo.

"Kfor nam je odgovorio da nema potrebe za povratkom naših snaga na sjever KiM, kao što smo i očekivali, iako po rezoluciji SB UN 1244 nemaju pravo da odbiju taj naš zahtjev", rekao je predsjednik na samom početku dodavši da je jasno da im je to neko vjerovatno jako pažljivo pisao. 

Dodao je i da je Kfor negativan odgovor uputio od svih dana baš na Badnje veče, uoči velikog praznika, što nema baš nekog smisla, a imalo bi smisla da je odgovor bio pozitivan."Vidjećemo kakav će biti naš dalji odgovor, imamo nekoliko opcija, pratićemo pažljivo gdje sve nisu zaštitili naš narod..."