Region

STAFORD IZLETIO IZ DVORIŠTA I IZUJEDAO DIJETE (5)! Vlasnik imao 4 promila u krvi, nije ni primjetio HOROR koji se dešava

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Pas je iskoristio nepažnju vlasnika koji je bio pijan i izašao je iz dvorišta kuće u Zagrebu, pa napao maloljetno dijete!

Izvor: YouTube/Printscreen/MOJ PAS

Nakon što je njegov stafordski terijer u četvrtak napao petogodišnje dijete na području naselja Kustošije u Zagrebu i ugrizao ga za nogu, policija je protiv 48-godišnjeg vlasnika psa prijavila dovođenje u opasnost opšteopasnom radnjom ili sredstvom.

Kako je saopštila policija, zbog zabilježenog visokog nivoa alkohola od 4,07 promila kod vlasnika, pas je pobjegao iz dvorišta osumnjičenog i napao dijete. Policija nije saopštila kakve je povrijede djete zadobilo, a prijava protiv 48-godišnjaka podnijeta je tzv. redovnim putem, što znači da će se u postupku braniti sa slobode.

O događaju i završetku policijskog uviđaja izvijestila je zagrebačka policija na svom sajtu, prenosi "Jutarnji list". "Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje protiv 48-godišnjaka zbog sumnje da je počinio krivično djelo 'ugrožavanje života i imovine opšteopasnom radnjom ili sredstvom' na štetu maloljetnog djeteta. Sumnja se da je pas 48-godišnjeg muškarca američki stafordski terijer držan na način koji ugrožava zdravlje i bezbjednost ljudi, a posebno djece i životinja, dozvoljavajući mu da se kreće bez nadzora, suprotno odredbama Zakona o životinjama."

"Petog januara 2023. godine, oko 16.45 časova, koristeći nepažnju osumnjičenog i nivo alkohola u organizmu od 4,07 g/kg alkohola, pas je napustio dvorište, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloljetno dete, pri čemu mu je povredio lijevu potkoljenicu. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu", saopšteno je iz policije.

Tagovi