Region

NALOŽENA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV VOZAČA AUTOBUSA SA KARABURME! Pregazio ženu kad je išao u rikverc, radili mu i alkotest

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Naloženo je da se podnese krivična prijava protiv vozača autobusa koji je usmrtio ženu na Karaburmi.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nakon saobraćajne nezgode, koja se dogodila danas na okretnici autobusa na Karaburmi, a u kojoj je poginula jedna žena, dežurni zamjenik Prvog osnovnog javnog tužilastva u Beogradu je u saradnji sa saobraćajnom policijom izašao na lice mjesta radi vršenja uviđaja.

Nezgoda se dogodila u Ulici Salvadora Aljendea, kada je vozač autobusa udario ženu koja je pretrčavala ulicu. Vozač je na licu mjesta alkotestiran i nije imao prisustvo alkohola.

"Nakon izvršenog uviđaja, prikupljenih izjava i obezbjeđenjem materijalnih dokaza od strane dežurnog tužioca, naloženo je da se podnese krivična prijava redovnim putem protiv vozača autobusa, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja", saznaje se iz Tužilaštva. 

Naloženo je da se uradi i vanredni tehnički pregled vozila, kao i da se pribavi snimak video nadzora. Biće preduzete i ostale neophodne dokazne radnje u cilju utvrđivanja postojanja odgovornosti i eventualnog doprinosa nezgodi i same žene koja je stradala.