Region

MOJA VIOLETA JE BOLESNA, STALNO JE PO LJEKARIMA! Oglasila se majka žene koja je čuvala pse - žena žrtve bila mušterija

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Majka Violete koja je čuvala i hranila pse koji su rastrgli novinara Vladana Radosavljevića oglasila se za medije i otkrila je da joj je ćerka teško bolesna.

Izvor: Kurir/Nenad Kostić

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu danas je saslušana Violeta M. (50) zbog sumnje da 4. januara u Velikoj Ivanči nije obezbijedila kavez sa psima koji su kasnije tog dana napali novinara Vladana Radisavljevića (62), a koji je od posledica njihovih ujeda preminuo. Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično djelo Teška dela protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata, a za koje je zaprijećena kazna od 1 do 8 godina zatvora.

Majka Violete se oglasila za domaće medije i otkrila je da je njena ćerka teško bolesna i da je stalno po ljekarima. Prema njenim riječima, hranila je pse kada je išla na terapije u Mladenovac.

"Moja Violeta je teško bolesna, stalno je po ljekarima. Ona je hranila pse kada je išla na terapije u Mladenovac. Milanka je nama zauzvrat donosila ulje iz Francuske kako bi se moja ćerka liječila.

Milanka je bila naša mušterija, poslednjih godinu dana. Mi držimo 30 koza, pravimo mliječne proizvode i imamo baštu. Pola ljudi sa Kosmaja uzima hranu od nas", započinje priču majka Violete.

Istakla je i da je ona lično pravila hranu za pse, te da svaki put kada bi Violeta išla na terapije nosila hranu psima. Kuvala je hleb, vodu i povrće.

"Oni nisu bili gladni, hranila ih je stalno. Čistila boks i posle sve to slikala i slala Milanki. Tu je bilo puno lutalica, nisu bila samo ta tri psa. Violeta je na lice mjesta došla po pozivu komšinice. Tamo je zatekla čopor pasa, počela je da se dere i da ih tjera nakon čega su se oni razbježali. Milankine pse ubacila je u boks. Tada je i videla mrtvog čovjeka na podu, sa pocijepanim stvarima kako leži krvav. Jadan čovjek", dodaje majka.

Istakla je i da Milanka i Violeta nikada nisu bile prijateljice, niti da je Milanka plaćala njima bilo šta.

"To je sve bilo drugarski, ja sam pravila hranu a Violeta je nosila. Čula sam se sa Milankom prije nedelju dana, zahvalila mi se što im tako pravim hranu i pitala ‘šta želim da mi kupi?‘ Na šta sam joj ja odgovorila da nam treba samo ulje za ćerku, jer joj mnogo pomaže", napominje ona.

Violetina majka otkrila je i da Milanka S., vlasnica pasa zapravo ne živi u Francuskoj, već da je otišla tamo na par mjeseci kod ćerke i unuka.

"Mislim da zivi u Beogradu, a da ima vikendicu na Kosmaju ali nisam sigurna. Normalna žena, imali smo normalan odnos sa njom zaista nikada nije bilo problema", priča ona.

Dodala je i da o ćerki nije ništa čula od sinoć kada je uhapšena, te da je u kasnim satima samo išetala iz kuće.

"Ona je ustala i otišla odjednom, nije uzela kola. Baš sam se začudila, posle mi unuk javlja da je imala takav dogovor sa policijom. Jadna moja Violeta i jadan taj čovjek. Neka sude kako god hoće, samo nek je ona meni živa i zdrava", zaključuje ona.