Region

GOVORIO SAM MU DA PREKINE VEZU SA UDATOM ŽENOM! Komšije o zločinu u Kikindi - Udario ga čekićem, pa dokrajčio nožem

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Komšije progovorile o zločinu u Kikindi, navode da je žrtva bila u vezi sa ženom ubice.

Izvor: RINA.rs/Facebook

U Kikindi se u ranim jutarnjim časovima dogodio zločin kakav ovaj grad ne pamti. Muškarac Z. M. ubio je komšiju T. Z. u njegovoj kući. Nakon toga je izvršio samoubistvo. Prema prvim informacijama, motiv ovog krvavog pira bila je ljubomora jer se žrtva navodno viđala sa ženom ubice. 

Komšije su potvrdile da je T. Z. bio u vezi sa E. M. Navodno je njen muž to nedavno saznao. "Viđali su se oko šest, sedam godina i to su svi znali. Njen suprug je radio u Mađarskoj i skoro sve vrijeme je bio na putu, odnosno van kuće. Oni nisu imali nikakvu vezu iako su bili u braku. Ne znamo šta se sada odjednom dogodilo", kazale su komšije, piše Kurir. 

Napominju da je žrtva bila divna prema E. M. Kažu da je takav bio i prema njenim unucima i da im je nedavno kupio zeca. 

Druge komšije pričaju da je E. M. bila u žrtvinoj kući u ponedjeljak na utorak. On ju je, kako navode, taj dan odvezao na posao u pekaru gdje radi. "Njen muž ga je sačekao ispred kuće, kada se T. Z. vratio. Izgleda da ga je najprije udario čekićem i tijelo uvukao u kuću, a tamo ga dodatno ubo nožem. Možda ima i više uboda. Onda je ubica otišao u potkrovlje i tamo se objesio", ispričao je jedan od komšija.

Ubijeni je živio sam u kući. Nikad se nije ženio i nije imao djecu. Prošle godine se penzionisao nakon što je radio kao kondukter u jednom javnom preduzeću. Komšije pričaju da je bio vrlo dobar čovjek, odmjeren. Sa svima je bio u dobrim odnosima i uvijek je bio spreman da pomogne.

"Nije zaslužio da tako završi. Znali smo da je u vezi sa tom ženom. Ona je dolazila tu i noćivala. Ja sam mu čak govorio da prekine tu vezu, jer ona ima i unučad, ali bi se on onda malo naljutio na mene. Nažalost, dogodilo se najgore", potresen je ispričao komšija i prijatelj V. K. koji živi u istoj ulici.