Region

SRBIN ISKORISTIO TRENUTAK NEPAŽNJE I POBJEGAO ZATVORSKIM ČUVARIMA! Karabinjeri digli sve na noge, čeka ga 20 godina!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Jedan srpski državljanin (43), koji je osuđen na 20 godina zatvorske kazne u Italiji, je pobjegao iz zatvora.

Izvor: Profimedia

Srbin (43) koji je osuđen na 20 godina zatvorske kazne u Italiji, je pobjegao iz zatvora, ali je na slobodi proveo svega nekoliko sati jer su ga "karabinijeri" uhvatili nakon opširne potrage. On se požalio da ima zdravstvene tegobe i uspio je da pobjegne dvojici zatvorskih čuvara koji su ga doveli u bolnicu, piše italijanski "Fanpage.it".

"Muškarac porijeklom iz Srbije dovezen je u bolnicu u Kazerti kako bi mu se ukazala medicinska pomoć, ali kada je ušao u hol zgrade on je uspio da pobijegne. Njegov nestanak je odmah registrovan i prijavljen policiji u Kazerti, koja je hitro reagovala i poslala dopis Kancelariji za opštu prevenciju i javnu pomoć.

Inspektori su pretražili i parkove između željezničke i autobuske stanice i iza žbunja su ugledali sakrivenog muškarca, koji je prema opisu ličio na begunca iz Srbije. Srbin je imao i zaštitnu masku na licu, a kada su policajci pokušali da ga legitimišu i privedu, pružao je otpor. Međutim, operativci su uspjeli da ga savladaju i vraćen je u zatvor. On se nalazi iza rešetaka zbog krivičnih djela protiv imovine, jer je godinama pljačkao po Italiji", otkrivaju detalje cijelog slučaja italijanski mediji.