Region

UZNEMIRUJUĆ SNIMAK IZ PIROTA KRUŽI MREŽAMA: Novinar obišao mjesto gdje je curio amonijak: Nađen mrtav čovjek

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Nakon incidenta sa curenjem amonijaka, u blizini pruge u Pirotu, nađeno je tijelo muškarca.

Izvor: Youtube/Plus Online/Screenshot

Vrijednost koncentracije amonijaka u Pirotu je na nuli, ali je ona i dalje visoka na mjestu nezgode, zbog čega je vanredna situacija u tom gradu i dalje na snazi. Gradonačelnik Vladan Vasić kaže da su 4 cisterne iz kompozicije teretnog voza skliznule, a da je primjetno curenje gasa iz jedne i da, ipak, amonijak nije dospio u Nišavu. Vasić kaže da je situacija pod kontrolom, ali da nije sanirana jer i dalje curi amonijak iz oštećene cisterne.

"Sve mjere su preduzete, formirana je Komisija koja će dati instrukcije za dalja postupanja. Mobilnim instumentima je mjerena koncentracija u gradu na 5 mjesta, vrijednost je 0, ali je povećana u blizini nezgode. Dobićemo aparate koje ćemo postaviti i mjeriti koncentraciju amonijaka u vazduhu", kaže Vasić.

Za sada se ne zna da li ima žrtava koji su povezani sa curenjem amonijaka, a pripadnici Vatrogasno - spasilačke jedinice pronašli su jutros tijelo nepoznate osobe u blizini pruge u Pirotu. Tijelo je pronađeno na oko 70 metara od voza koji je prevozio cisterne sa amonijakom, od koji su se četiri prevrnule. Policijski uviđaj je u toku.

Novinar lokalnog medija Plus onlajn, obišao je mjesto gdje je iscurio amonijak i blizu pruge pronašao tijelo muškarca. 

"Put je blokiran. Usput sam srijetao napuštene automobile posle sinoćnih lančanih sudara. Na desnoj strani na Koridoru bila je kolona šlepera koji su tu ostali od sinoć. Vozači su transportovani u Pirot. Izašao sam van alternativnog puta i kolskim putem sišao do pruge i reke Nišave. Ono što sam vidio, ne preporučujem da gledaju ljudi slabog srca. Nije za mlađe od 18 godina", naveo je on i dodao:

"U daljini sam vidio lokomotivu. Upaljenih svjetala. Teškom mukom, uz bauljanje i padove izašao sam na prugu. Cisterna koja je isklizala vidjela se u daljini. Posle dvadesetak metara odustao sam. Osjećao sam probleme u grudima. Bol u ruci i nozi od čestih padova. U povratku snimio sam vozila koja su ostala okrenuta ka Pirotu!", naveo je on.

Mondo portal neće objaviti snimak pronađenog mrtvog muškarca zbog uznemirujućeg sadržaja.