Region

PRIKAZANI SNIMCI TUČE KONTIĆA I MANDIĆA U NOVOM SADU: Ovako je sve počelo, a OVO je pretučeni radio posle lomljenja ruku

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

U novosadskom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje Ivanu Kontiću iz Nikšića koji je optužen da je 24. avgusta 2020. u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu prebio Miljana Mandića (29) iz Beograda.

Izvor: Kurir/MUP Srbije

Na današnjem ročištu prikazivani su video-snimci tuče u kojoj je Mandić povrijeđen, a na kojima se vidi kako Kontić dolazi, parkira se, kreće ka kladionici, gdje po pretpostavkama (tog dijela snimka nema) nailazi na Mandića koji mu nešto govori. On se okreće i kreće prema kolima, ali oštećeni Mandić nastavlja da ga provocira.

Izvor: Kurir/Privatna arhiva, screenshot

Nakon svakog prikazanog snimka, predsjednik sudskog vijeća je pitao okrivljenog da li ima nešto da kaže

"Na snimku se vidi da ja nisam započeo tuču nego Miljan. On je u svojoj odbrani jasno rekao da smo mi njega oteli i vukli do kola kako bi ga uvukli u auto. Vidite na snimku da je to potpuna laž. On ide za nama i prijeti da će da nas izrešeta. Ovaj video tačno pokazuje ono što sam izneo u svojoj odbrani, a Miljan je iznjeo laži. Medijima je plasiran isječeni snimak, a ovaj pokazuje početak tuče. I na kraju snimka se vidi da njemu nije ništa, kao što su i nalazi pokazali, jer on ustaje, šeta, sjeda na stolici, uzima svoju torbicu rukama, za koje tvrdi da su bile slomljene", rekao je Kontić.

Jedan od branilaca optuženog, advokat Zora Dobričanin-Nikodinović, rekla je "da je neko izdvojio od snimaka samo ono što je plasirano".

"Pritom, vidi se lijepo da je tu dodato boje, obrađen je snimak, fotošopiran i pušten medijima pre nego tužilaštvu i policiji. Neko je odlučio da ga sakrije i montira i isječen u fotošopu", rekla je Dobričanin-Nikodinović.

Kurir je došao u posjed dva nova snimka ove tuče, na kojima se vidi kako je započela tuča i šta žrtva radi posle tuče.

Podsjetimo, ovaj slučaj dospio je u žižu javnosti kada se u medijima pojavio uznemirujuć snimak na kome se vidi kako jedan mladić leži na zemlji, dok drugi sjedi na njemu i lomi mu ruke.

Opet odbijen

Okrivljeni ostaje u pritvoru

Branioci okrivljenog Ivana Kontića po ko zna koji put tražili su da se on pusti iz pritvora, gdje je do sada proveo 27 mjeseci.

"Predlažemo ukidanje pritvora i da se zamijeni mjerom kućnog pritvora, a takođe predlažemo i jemstvo - 260 kvadrata prostora u centru Novog Sada u vrijednosti od oko 700.000 eura. On je jedini pritvorenik koji se nalazi ovoliko u pritvoru i još u nehumanim uslovima. Njemu su uskraćene i porodične posjete", kaže advokat Dobričanin- Nikodinović.

Tužilaštvo se usprotivilo ukidanju pritvora, a nakon pauze i predsjednik vijeća je iznjela da se odbija predloga.