Region

POMENUT VLASNIK KUĆE U RITOPEKU I MILION EURA: Šta se sve dešavalo u sudnici - Miljković isprovociran: "Danas briljiraš"

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Svjedok saradnik Srđan Lalić, više puta je pokušao da isprovocira Marka Miljkovića, dok ga je ovaj ispitivao.

Izvor: Kurir/Zoran Jevtić

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku i ostalim optuženima za sedam ubistava i druga teška krivična djela. Marko Miljković je u više navrata pokušao da isprovocira Srđana Lalića koji je bio za govornicom, a u jednom trenutku ga je čak i pohvalio rečenicom "danas briljiraš Laliću". 

Dok je Miljković rešetao bivšeg saradnika, Velja se sve vrijeme smješkao sa Milošem Budimirom, jednim od optužene braće, a advokatica Lalića je u nekoliko navrata ustajala da ga brani. Advokat Marka MIljkovića, Vladimir Petrović je prekinuo ispitivanje jer Lalić sve vrijeme traži da mu se pitanja pojasne.

U jednom trenutku pomenut je i Vlade Draganić, vlasnik kuće u Ritopeku u kojoj je ubijeno najmanje sedmoro ljudi. Draganićevu kuću, kako je otkriveno tokom istrage, pripadnici grupe među sobom su zvali "klanica".

Miljković: Ko je vozio Draganićevu "astru" i gdje su ostaci?

Lalić: Draganić je vozio, ostatke smo uvijek stavljali u gepek. Vozilo smo ostavili na krivini i nismo se pojavili

Mijlković: Koje su boje flaše varikine i sone kiseline i ko je kupovao to?

Lalić: Uglavnom Draganić, a neke flaše su bijele, neke narandžaste

Miljković: Rekao si da je Pištu neko nagradio sa milion eura, kako to znaš i ko mu je dao?

Lalić: Ti si mi rekao, Živković mu je dao, od tih para je 700.000 trebalo da bude tvoje, to je ono što ti Živković duguje, kad smo od Kapetana uzeli 700.000

Miljković: Ko je preuzeo taj novac i od koga?

Lalić: Bojan Hrvatin, ali ja nisam vidio preuzimanje. Bio je jedan pun ranac i sve po 50 eura, ali ne znam koliko tačno novca, a Živković nam je rekao da tu ima 600.000, a Kapetan ti je rekao da je bilo 700.000. Ti si onda Živkovića pitao za to, a Živković ti je rekao "Ubi pseto, sve lažunja"

Miljković: Jesu bile prave pare?

Lalić: Mislim da jesu.