Region

SIRENE ZA UZBUNU ODJEKUJU ZUBINIM POTOKOM! Nema žive duše, a evo zašto je policija upala u zgradu opštine (VIDEO)

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Na Instagramu se pojavio video snimak iz Zubinog Potoka na kojem se čuju sirene koje odjekuju celom opštinom.

Izvor: Instagram/Printscreen/zubinpotokinfo

Danas oko 12 časova članovi opštinske izborne komisije u Zubinom Potoku u pratnji kosovske policije nasilno su ušli u zgradu Opštine Zubin Potok, zbog čega su se pobunili građani koji su se tu zatekli, a u tom trenutno su se začule sirene.

Na Instagramu se pojavio video snimak iz Zubinog Potoka na kojem se čuju sirene koje odjekuju celom opštinom:

Podsetimo, kako je Kosovo online prenelo, čule su se dve eksplozije, a članovi opštinske izborne komisije i pripadnici kosovske policije izašli su nakon nekoliko minuta iz zgrade opštine. Prema informacijama s lica mesta, članovi opštinske komisije su uz asistenciju pripadnika policije nasilno upali u prostorije opštine, obili vrata i zamenili brave, pre nego što su napustili zgradu.

Današnja akcija policije i članova opštinske izborne komisije izvedena je po nalogu centralne izborne komisije koja namerava da u četiri severne opštine 18. decembra organizuje vanredne izbore za predsednike opština Zubin Potok, Severna Mitrovica, Leposavić i Zvečan. Za izbore u Zubinom Potoku prijavila su se dva albanska i nijedan srpski kandidat.

Predsednici četiri opštine opština odlučili su 5. novembra da zajedno sa ostalim Srbima na severu KiM napuste sve kosovske institucije nezadovoljni odlukama vlade u Prištini. U Zubinom Potoku je mirno nakon povlačenja policije.

Nakon Zubinog Potoka sirene su se začule i u Severnoj Mitrovici.

SIRENE ZA OPASNOST U ZUBINOM POTOKU

Sirene za uzbunu oglasile su se pre nekoliko minuta u opštini Zubin Potok.

Iako detalja još uvek nema, pretpostavlja se da je povezano za informacijom o tome da će danas CIK zajedno sa opštinskim izbornim službenicima četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova, ulaziti u kancelatije opštine.


Tagovi