Region

SPECIJALNE JEDINICE "ROSU" KRENULE NA SJEVER KOSOVA I METOHIJE? Kolona vozila se kreće ka Kosovskoj Mitrovici! (VIDEO)

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Navodno su na sjever Kosova i Metohije krenule specijalne jedinice "Rosu".

Izvor: Facebook/screenshot

Specijalne "Rosu" jedinice su navodno krenule na sjever Kosova i Metohije, prenose "Novosti". Kolona borbenih vozila se kreće ka Kosovskoj Mitrovici.

Da podsjetimo, sastanak političkih, kao i predstavnika Srba koji rade u kosovskim institucijama, završen je oko 13 sati u Zvečanu, i na njemu je donjeto nekoliko zaključaka, a glavni od njih je da "Srpska lista" napušta sve političke institucije. Predsjednik Srpske liste Goran Rakić je na sjednici javno da podnosi ostavku na mjesto ministra u Vladi Kosova.

"Srbi napuštaju skupštinu, vladu i sve institucije, ka i učešće u policiji pravosuđu", rekao je Goran Rakić na konferenciji.

Odluke ostaju na snazi dok Priština ne povuče jednostrane odluke oko registracije tablica. Uputili su zahtjev Prištini da poštuje sve sporazume uključujući Briselski sporazum.

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić saopštio da svi poslanici podnose neopozivu ostavku, a grupa policajaca simbolično je skinula uniforme. Na sastanku su čelnici Srpske liste, svi predstavnici Srba u kosovskim institucijama, gradonačelnici četiri opštine sa Sjevera (Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan, Leposavić), a ispred zgrade opštine Zvečan okupljene su brojne medijske ekipe.