Region

ZARADIO NA POLOVNJAKU! UZEO 1.400€ VIŠE NEGO ŠTO JE PLATIO: Beograđanin iskoristio situaciju, pa odmah dao audija

Autor Kristina Milović Izvor mondo.rs

Beograđanin je rešio da proda "audi" koji je kupio prošle godine, a zbog poskupljenja na tržištu, sada je na njemu zaradio 1.400 evra.

Izvor: YouTube/Gastarbajter/Printscreen

Cene polovnih automobila ove godine su porasle za čak 20 posto na već postojeća poskupljenja, pa tako automobil kupljen za 7.000 evra pre 3 godine, sada košta i preko 11.000 evra. Tako su oni koji su u proteklom periodu kupili, pa prodali polovan automobil, čak i zaradili.

"Polovinom prošle godine kupio sam Audi A5, 2011. godište, za nešto manje od 10.000 evra, tj. da budem precizan 9.950 evra. Iz ličnih razloga sam nedavno odlučio da ga prodam i kada sam pogledao ponudu na sajtovima za oglašavanje polovnih automobila imao sam šta da vidim. Isti taj auto sada se prodaje za oko 12.000 evra", priča M.P. (29) iz Beograda.

Kada je video situaciju na tržištu automobila, rešio je da odmah proda audi, a veoma brzo našao je kupca:

"Posle par dana sam ga bez puno cenkanja prodao za 11.700 evra. S'obzirom da je auto izvorno bio u dobrom stanju, i da sam u njega uložio samo 40-ak hiljada na registraciju i mali servis, ispada da sam na tom polovnom automobilu zaradio oko 1.400 evra, tj. otišao sam džabe na more", zaključuje on.

Autoindustrija je u velikom problemu, što zbog pandemije koronavirusa, što zbog rata u Ukrajini. Krajnji rezultat je taj da su cene u kontantnom porastu, a na isporuku novog automobila po poslednjim podacima čeka se i više od godinu dana.

Pad cena polovnih automobila očekuje se naredne godine.