Region

DETALJI HAPŠENJA SILOVATELJA, OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Policija ga privela u Beogradu

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nakon vesti o hapšenju osuđivanog silovatelja Igora Miloševića, oglasilo se Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Igor Milošević
Izvor: Facebook/screenshot

Ubrzo posle informacije da je policija u Beogradu privela osuđivanog višestrukog silovatelja Igora Miloševića, oglasilo se Prvo osnovno javno tužilaštvo. 

"Nakon što je Prvom tužilaštvu u Beogradu dostavljena krivična prijava od strane dnevnih novina 'Informer' protiv I.M. ,u tužilaštvu je obavljen razgovor sa novinarkama navedenih novina, a potom je po nalogu dežurnog tuzioca Prvog OJT u Beogradu u saradnji sa policijskom upravom za grad Beograd, odeljenje za javni red i mir određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati osumnjičenom I.M. zbog krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti. iz člana 138 st.3 KZRS", navode u Tužilaštvu.

Iz Tužilaštvu kažu da iz navoda prijave krivično djelo izvršeno je dana 27.09.2022. godine na štetu novinarki koje su vodile intervju sa prijavljenim, a u vezi razgovora sa njim,odnosno davanja izjava za vreme snimanja. "U roku od 48 sati osumnjičeni će biti saslušan u Prvom tužilaštvu", navode u Tužilaštvu.

Podsjetimo, Milošević je pušten na slobodu 20. septembra nakon što je u zatvoru proveo 15 godina zbog niza silovanja. Riječ je o čovjeku koji je više puta bio povratnik kada je riječ o krivičnom djelu silovanje. On je bio hapšen više puta i u  pitanju je veoma opasan čovjek. Navodno je počeo da napastvuje još sa 10 godina.