Region

"U KUĆI SU SVI MRTVI", DETALJI TRAGEDIJE KOD MALOG ZVORNIKA: Kuma zatekla jeziv prizor - agregat ugušio dječaka

Autor Anastasija Đonović Izvor mondo.rs

U porodici Ametović jutros se dogodila velika tragedija, kada je dječaka od 9 godina ugušio agregat, dok su njegovi otac i sestra u teškom stanju.

PORODICA AMETOVIĆ
Izvor: Alo/RTS/screenshot

U selu Radalj kod Malog Zvornika u subotu ujutru stradao je dječak (9), dok su njegova sestra (11) i otac (39) prevezeni u teškom stanju u bolnicu u Loznici i zadržani na liječenju. Riječ je o petočlanoj porodici Ametović koja živi u teškim uslovima, otac Dragan se sam, iako načetog zdravlja, brinuo o djeci, a ima još sedmogodišnjeg sina i trogodišnju ćerkicu.

Kuma porodice, Katica Koljibabić otkrila je za Kurir jezive detalje ovog užasa. Ona se prva sa svojim suprugom pojavila na mjestu nesreće i zatekla jeziv prizor, mrtvog dječaka i članove njegove porodice koja je ležala bez svijesti u trošnoj kući.

Ametovićima je zbog duga isključena struja, pa je Dragan uključio agregat, a inače, ima šporet i grijeju se na drva. Svi su spavali na spratu, otac u jednoj, a djeca u drugoj sobi, dok je agregat bio u prizemlju.

"Oko pet sati, mene i supruga, živimo nekih stotinak metara od Ametovića, probudio je Draganov sedmogodišnji sin i rekao da su u kući svi mrtvi. Odmah smo otišli tamo, nažalost, stariji dječak je već bio mrtav, kum Dragan je gledao, ali nije davao druge znake života. Suprug je stariju djevojčicu našao na podu, podigao je na krevet i ona je samo rekla da ne može na noge, a mlađu je uzeo u naručje i donio kod nas. Zvali smo policiju i Hitnu pomoć", navodi potresne detalje Katica za Kurir i dodaje:

"Njima je isključena struja zbog duga koji je napravio Draganov pokojni otac. On je uključio agregat da bi imao struju u kući i ubacio ga je u donju prostoriju. Kuća nema odžak, samo neke cijevi, pa se dim negdje vjerovatno provukao i počeo da ih guši u snu. Tragedija, šta drugo da kažem", priča uznemireno Katica, kod koje su sada smešteni najmlađi članovi porodice Ametović.

Ona objašnjava i da se Draganov sedmogodišnji sin probudio i kad je vidio šta se dešava, on je sa sprata kroz prozor skočio na fotelju koja se nalazi ispred kuće i onda otrčao do nje po pomoć.

Posvećen otac

Dragan Ametović se sam brinuo o djeci, a zbog bolesti je morao na operaciju stomaka, pregurao je dva infarkta, a na sve to ga je napustila supruga kad su počeli njegovi zdravstveni problemi, zbog kojih nije više mogao da obavlja poslove kojima je prehranjivao porodicu. Vijest o tragediji odjeknula je ovim krajem, a svi se nadaju da će se otac i ćerka oporaviti i da ova već velika nesreća neće biti još veća.